Skal du ud og fulde dig? Så skal du tænke dig rigtig godt om

Politiet holder ekstra øje med dig.

Politiet holder øje med dig de kommende dage! Foto: Politi
Udgivet Opdateret

Fredag er det den såkaldte J-dag. Det markerer julens komme, siges det – selv om den opmærksomme nok nærmere vil forholde sig til, at det i virkeligheden er en tradition, hvor festglade danskere kan drikke sig “en nissemand i øret”.

Øllen frigives således fredag den 3. november 2017 klokken 20.59, og det får politiet op på dupperne, oplyser Rigspolitiet.

Politiet står nemlig klar med en landsdækkende målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel i dagene fra torsdag den 2. november til søndag den 5. november.

Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

“Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxi eller bus hjem”, lyder anbefalingen.

Dødsulykkerne

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver syvende dødsulykke her hjemme.

Ved den tilsvarende indsats i 2016 blev der landet over i løbet af de fire kontroldage sigtet 105 spirituspåvirkede førere, hvoraf 26 var direkte involveret i færdselsulykker, mens 70 førere blev sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand – hvor af fire var involveret i færdselsulykker.

Derfor, kære nissefar: Hold igen med julebryggen eller drop bilen. Glædelig “jul”.

Powered by Labrador CMS