Skandale: 98.000 benzinbiler fra VW omfattet

Skandalesagen om snyd med miljømålinger hos Volkswagen breder sig. Knap 100.000 benzinbiler er også omfattet, lyder det fra Tysklands transportminister.

Foto: WOLFGANG RATTAY/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Skandalesagen om snyd med miljømålinger hos Volkswagen breder sig. Knap 100.000 benzinbiler er også omfattet, lyder det fra Tysklands transportminister.

De tyske myndigheder slår onsdag fast, at 98.000 benzinbiler fra fabrikanten Volkswagen er omfattet af en ny skandalesag omhandlende snyd med miljømålinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Volkswagen har oplyst et fejlagtigt og for lavt niveau over, hvor meget brændstof 800.000 af koncernens biler bruger, og dermed hvor meget CO2 bilerne udleder.

»Omkring 98.000 benzinbiler er omfattet,« lyder det ifølge Reuters fra den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, der onsdag talte i Forbundsdagen.

Tirsdag udtalte Volkswagen, at en intern undersøgelse hos bilfabrikanten viste, at 800.000 yderligere køretøjer end hidtil antaget viste såkaldte uoverensstemmelser på kulstofemissioner.

Snydesoftware

Siden august har Volkswagen været i fokus, fordi omkring 11 millioner af koncernens biler indeholder en såkaldt snydesoftware, der har fået bilerne til at se mere miljøvenlige ud i tests, end de i virkeligheden er på vejene.

Det var det amerikanske miljøministerium, der var de første til at opdage svindelen. Og mandag aften var den så gal igen.

Her offentliggjorde de amerikanske miljømyndigheder den samme snyd med omkring 10.000 biler, der blandt andet talte biler af mærkerne Audi, Volkswagen og Porsche.

Powered by Labrador CMS