Skat går på jagt i lækkede skatteaftaler

Newspaq
Udgivet Opdateret

Skat vil kigge hundredvis af hemmelige skatteaftaler efter i sømmene.

Danske virksomheders hemmelige skatteaftaler med Luxembourg bliver nu kigget efter i sømmene af Skat, skriver Politiken.

Det sker, efter at Politiken og 30 andre medier for to uger siden offentliggjorde 548 hemmelige aftaledokumenter mellem selskaber og storhertugdømmets skattemyndigheder.

Efter at EU-kommissionen har meldt ud, at den anser de lækkede dokumenter som “markedsinformationer”, følger Skat nu trop og oplyser til Politiken, at myndigheden vil gå på opdagelse i de hundredvis af hemmelige aftaler.

– Skat undersøger de offentligt tilgængelige aftaler mellem enkeltstående selskaber og staten Luxembourg nærmere. Hvis der er oplysninger i materialet, som vurderes at kunne have betydning for afregning af skat i Danmark, bliver det behandlet på baggrund af de regler, der gælder for Skats kontrolarbejde – herudover også væsentlighed og risiko, lyder det i en skriftlig udtalelse til Politiken.

Skat ønsker ikke at uddybe. Men inden offentliggørelsen af de hundredvis af skatteaftaler, der er lækket fra revisionsfirmaet PwC, udtrykte Skat interesse i at få indblik i, hvordan disse skatteaftaler er konstrueret.

Newspaq

Powered by Labrador CMS