Skatteminister vil gøre op med Skats beføjelser

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der skal være bedre retssikkerhed på skatteområdet, og det kræver en omfattende indsats. Sådan lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) i et interview med Jyllands-Posten.

»Mange af Skats beføjelser er meget gamle, og der må vi konstatere, at retssikkerheden ikke altid er fulgt med. Vores samfund har udviklet sig siden – både med globalisering og digitalisering og også retssikkerhedsmæssigt. Men der er simpelthen et efterslæb på skatteområdet,« siger Karsten Lauritzen til avisen.

Han mener, at skatteyderne skal have flere rettigheder, og at Skats beføjelser skal tøjles, og han vil derfor snarligt fremlægge en retssikkerhedspakke, som fokuserer på netop det. Planen er, at regeringen til foråret vil komme med endnu et udspil.

Debatten om Skats adgang til private haver og indsamling af privatpersoners telefonoplysninger har været med til at sætte fokus på den manglende retssikkerhed. Ifølge Karsten Lauritzen er det netop de grundlæggende rettigheder, som privat ejendomsret, der skal værnes om nu, så tilliden til skat kan genrejses.

Hos skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti lyder det, at man er positiv over for skatteministerens plan.

Powered by Labrador CMS