Skelet fundet: Er det forsvundne – måske dræbte – Lisbet?

Skelettet blev fundet søndag.

Udgivet Opdateret

Knogler, der søndag blev fundet i området omkring Tirstrup Lufthavn er sandsynligvis af den savnede Lisbet Nielsen.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge Stiften var det en flok jægere, der fandt resterne af en person.

– Vi kunne høre en af hundene halse i et stykke skov lidt derfra. Han gik gennem området for at finde hunden, og så så han noget, der lå på jorden, som han først synes lignede en fodbold, fortæller skovfoged Søren Stilling til avisen.

Det var ikke en fodbold, men et kranium.

Politiet har været på stedet søndag og mandag for at lave undersøgelser. I 2009 blev Lisbet Nielsen fra Risskov meldt savnet, og hendes kæreste anholdt og sigtet for drab på hende, men liget dukkede altså aldrig op.

Tip til politiet

I januar 2017 fik Østjyllands Politiet en henvendelse, der fik kredsen til at søge efter Lisbet Nielsen i en sø på Djursland.

– Jeg vil ikke konkretisere henvendelsen, men det drejer sig om nogle observationer, der er gjort ved netop denne sø omkring gerningstidspunktet i 2009. Dem har vi så vurderet til at være så konkrete, at det skulle undersøges, sagde efterforskningsleder Helle Fly Edelbo dengang til Newsbreak.dk.

Den eftersøgning kastede dog ikke noget af sig.

Kæresten var dobbeltmorder

46-årige Lisbet Nielsen fra Risskov ved Aarhus blev meldt savnet en uge inden, hendes kæreste helt officielt blev anholdt og sigtet for at have dræbt hende. Han begik selvmord i arresten – kort inden, politiets jurister skulle forsøge at få en dommer til at varetægtsfængsle den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Den aarhusianske mor til to sønner på dengang 12 og 14 år blev først erklæret død et års tid senere – i september 2010. Siden da har det været så som så med udvikling i sagen, men det ændrede sig altså i slutningen af januar, da Østjyllands Politi modtog et tip i sagen, der viste sig så interessant, at det skulle forfølges. Det er det, som nu er sat i værk.

Havde dræbt før – to gange

Bjarne Østergaard Madsen kom i politiets søgelys, da Lisbet forsvandt, fordi politiet fandt frem til, at de to var kærester, og Madsen er bestemt ikke et ubeskrevet blad hos politiet. Han var tidligere dømt for mord på to af sine kærester. Noget den aarhusianske sygeplejerske ikke vidste.

Da Madsen var blot 16 år gammel kvalte han sin 15-årige kæreste Birthe Simonsen fra Kibæk ved Herning. På grund af sin alder blev han straffet med tre års fængsel – løsladt efter to.

Anholdt ved grænsen

19 år og en måned før Bjarne Madsen blev sigtet for drabet på Lisbet Nielsen begik han sit andet mord. Da gik det ud over kæresten Vivian Marie Nielsen, der på det tidspunkt var 21 år gammel. Han kvalte og gemte hendes lig i en garage i Sjællandsgade i Herning. Årsagen var jalousi, metoden var kvælning.

Vivian blev slået ihjel efter et voldsomt skænderi melem de to på nat-restauranten La Cabana i Herning. Bjarne Østergaard Madsen blev angiveligt jaloux, fordi hans unge kæreste havde talt med en anden mand.

Bjarne Østergaard Madsen flygtede dagen efter drabet mod Tyskland, men han blev afvist ved grænsen i Frøslev og siden anholdt af politiet, der sigtede ham for drabet.

Han blev i 1991 erklæret uegnet til straf og idømt en tidsubestemt behandlingsdom på et Psykiatrisk Hospital, hvor fra han siden blev løsladt og altså blev kæreste til Lisbet Nielsen.

Hængte sig

Lisbet Nielsens kæreste Bjarne Østergård Madsen døde lørdag den 31. oktober 2009 i Århus Arrest, hvor han hængte sig i sin celle. Således lykkedes det aldrig at få hans forklaring på, hvad der skete. Sagen står tilbage som et stort ubesvaret spørgsmål. Intet lig og intet motiv.

Den lørdag skrev Østjyllands Politi i en pressemeddelelse følgende:

Lørdag den 31. oktober 2009 , kl.12.30 modtog Østjyllands Politi en henvendelse fra Kriminalforsorgen/Århus Arrest med oplysning om, at den anholdte i sagen var fundet livløs i sin celle som følge af selvmord – formentlig ved hængning. Der blev forsøgt genoplivning, men uden resultat. Anholdte blev efterfølgende erklæret død kl. 13.05.“.

I forbindelse med den fortsatte eftersøgning af Lisbet Nielsen kunne politiet ved hjælp af masteoplysninger og Bjarne Østergård Madsens mobiltelefon konstatere, at han lørdag den 24. oktober 2009 ved midnat befandt sig i området omkring Lufthavnsvej ved byen Feldballe på Djursland. I det område, hvor jægerne altså søndag fandt resterne af en person. Om den person er Lisbet Nielsen, vides på nuværende tidspunkt ikke.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar fra Østjyllands Politi 21. november.

Powered by Labrador CMS