Ski i ferien? Her er de bedste skisteder i Sverige

Selvom det er koldt herhjemme, kan du få den helt rigtige vinter-følelse i Sverige. Foto: Fallköping Alpin
Udgivet Opdateret

Det har væltet ned med sne i Sverige op til børnenes vinterferie. Så skal I på ski-tur, er det værd at overveje, om I skal besøge vores naboer

Få ting er mere hyggeligt end at stå på ski med sine børn i snedækkede landskaber, hvor sneen hænger tungt på træerne, og hvor oplevelserne skylles ned med varm chokolade med flødeskum, mens varmen vender tilbage til de røde kinder. Og det er præcis sådan Vintersverige tager sig ud her op til danskernes store vinterferieuger syv og otte. Men hvor er det bedst at stå på ski med sine børn i Sverige? Det giver Anna Kron Boysen fra VisitSweden et par gode bud på her:

– Hvis jeg skulle af sted på ski med mine børn i uge 7 eller 8. Så ville jeg lade længden af skiferien afgøre mit valg af område, siger hun og uddyber

– Hvis jeg skulle improvisere en kort tur på to til fire dage, så vil jeg vælge nogle af de sydlige destinationer som Falköping, Isaberg eller Ulricehamn, hvor du kun skal køre nogle få timer. Hvis det er en hel uge, vil jeg pege på en af skidestinationerne i Sälenområdet eller Idre Fjäll, som netop er blevet kåret til bedste børneskiområde i Sverige, siger Anna Kron Boysen

Ulricehamn, som ligger tæt på Göteborg og bare cirka fire timer fra København, er godt til nybegyndere og børnefamilier og byder også på snowpark og langrendspor for dem, som har en bredere vifte af ski-interesse. Med syv pister og syv lifter og aften skiløb er der god mulighed for at få mange timer på ski selv om man kun har et par dage.

Blot cirka en times kørsel uden for Göteborg og fire en halv times kørsel fra København ligger det lille men hyggelige skiområde Falköping. Området passer godt til dig, der ikke tager en hel uge på ski, men som stadigvæk vil have oplevelsen af rigtig vinter. Falköping har også flere langrendsløjper og en hyggelig hytteby på toppen af Mössebergsbacken.

Blot tre timers kørsel fra København finder du Isaberg. Med 10 pister og seks lifter, er det et rigtig godt område for dig, der lige kan presse en forlænget skiweekend ind i vinterferieprogrammet. Ja faktisk er det så tæt på Danmark, at du kan nå op og hjem samme dag og sagtens få masser af timer på pisterne.

Idre Fjäll er en dansk klassiker i Sverige. Det er mange gode grunde til, at Idre Fjäll er et af de meste populære skiområder for danskerne i Sverige. Idre Fjäll byder på 40 fantastiske pister, der kan giver udfordringer for både nybegyndere og meget rutinerede skiløbere og masser af lækre ski-in-ski-out hytter midt på pisterne. Og for at sætte en tyk streg under Idre Fjälls kvaliteter for familier med børn, har Idre Fjäll forud for denne vintersæson vundet prisen som Sverige bedste skiområde i en stor kåring, hvor mere end 20.000 børnefamilier har stemt. Så beslutter I jer for alligevel at tage en hel uge på ski, er Idre Fjäll et sikkert og godt valg.

Powered by Labrador CMS