Skoleelever vil have bedre og billigere offentlig transport

Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Skoleeleverne fra 8. og 9. klasser på flere end 800 skoler landet over skal i næste uge til skolevalg, og her bliver bedre og billigere offentlig transport den helt store mærkesag, som eleverne prioriterer højest.

Det skriver Kommunernes Landsforening (KL) på sin hjemmeside.

Skolevalg 2015 er sat i værk af Folketingets Præsidium og Undervisningsministeriet i samarbejde med kommunerne, og det i alt tre uger lange undervisningsforløb skal styrke børnenes demokratiske engagement og viden om valghandlingen.

Det er i den forbindelse, at 11,8 procent af eleverne har peget på bedre og billigere offentlig transport som det store valgtema.

Lige efter på prioriteringslisten kommer lovliggørelse af aktiv dødshjælp med 11,4 procent og hårdere straffe for personfarlig kriminalitet med 10,8 procent.

Nu arbejder eleverne med at lave en kampagne for en af mærkesagerne, som de skal dele på de sociale medier, skriver KL.

Regeringen har udskrevet skolevalget, fordi undersøgelser viser, at det er vigtigt, at de unge får demokratiet ind i en tidlig alder, hvis man skal bibeholde deres interesse senere i livet.

»Skolevalget er en god anledning til at sætte gang i en demokratidebat blandt de unge. Og så er valget med til at markere vigtigheden af, at de unge selv har indflydelse på deres egen hverdag,« siger Folketingets formand Mogens Lykketoft (S).

Skolevalg afholdes første gang i 2015 og igen i 2017. Norge og Sverige har gennem mange år afholdt skolevalg med positive erfaringer.

Powered by Labrador CMS