Skoleintra lægges i graven: Aula bliver født

Kommunerne skal snart erstatte det omstridte Skoleintra med nyt system, der også omfatter daginstitutioner.

Det skal være slut med det meget udskældte Skoleintra, som både skolelever og forældre så ofte stifter bekendtskab med, skriver TV2. Foto: Colourbox/Free
Udgivet Opdateret

Det skal være slut med det meget udskældte Skoleintra, som forældre og elever bruger til at få informationer fra skolerne.

Ifølge TV2 vil Kommunernes Landsforening (KL) have et samlet brugersystem fra vuggestuer til skoler, der skal erstatte og udvide det nuværende system.

Alle landets 98 kommuner har skrevet sine skoler op til det nye system, mens 92 kommuner på forhånd skrevet sig op til daginstitutionerne.

Aula sendt i udbud

Systemet kommer til at hedde Aula og har en anslået værdi på 350 millioner kroner.

Ideen med Aula er, at det skal give elever, pædagogisk personale og forældre adgang til informationer fra skolen og dagtilbud.

I dag benytter alle kommuner systemet Skoleintra, skriver TV2.

Opgaven er blevet sendt i udbud, og det er it-firmaerne Assemble, CSC, Netcompany og Systematic, der kæmper om den store ordre.

Beslutning i 2017

Det er Kombit, der står for udbuddet. Kombit er kommunernes it-fællesskab.

– Når vi i Kombit sammen med kommunerne går i udbud, så sikrer vi os, at brugerne og leverandørerne har været med i processen omkring at få skildret omfanget af løsningen, siger Poul Ditlev Christiansen, vicedirektør i Kombit, til TV2.

– Lige inden vi går i udbud, så lægger vi kravsspecifikationen ud i høring, deriblandt til leverandørerne, der giver os mulighed for at sluse fejl af vejen. Det skal dermed også garantere, at vi får en god løsning til tiden, tilføjer han.

Udbuddet og de medfølgende forhandlinger vil være afsluttet i juli 2017, forventer Kombit.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS