Skov står i lort til halsen

Det er tilsyneladende en begyndende trend at stjæle Aarhus Kommunes 'skid ikke i skoven' skilte fra de røde infopæle i Riis Skov

Det er stadig et problem, at folk skider i skoven.
Det er stadig et problem, at folk skider i skoven.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland

Det har længe været et problem, at brugere af Riis Skov i Aarhus besørger i skovbunden, og nu er der så dukket et nyt problem op.

Aarhus Kommune fortæller nemlig, at der på det seneste er blevet stjålet flere af de såkaldte skovskider-skilte på de røde infopæle.

Det skriver TV2 Østjylland.

Stjæler skiltene

Det er de skilte, der opfordrer folk til ikke at bruge skoven som toilet.

- Indtil nu er der blevet taget tre skilte, så det er ikke det store problem endnu, men vi skal stadig skrue nye op og sætte en mand til det. Et nyt skilt koster 45 kroner, så det dyreste er arbejdslønnen, siger bylivschef i Aarhus Kommune Kim Gulvad til TV2 Østjylland.

At kommunen så alligevel vælger at gøre opmærksom på tyverierne, skyldes ifølge Kim Gulvad, at man igen ønsker en debat om skovskidning.

Stadig et problem

For det er fortsat et problem.

- Vi får stadig løbende henvendelser fra folk, der finder toiletpapir og andre efterladenskaber i skoven. Vi håber på, at vi snart kan få folk til at ændre adfærd, siger bylivschefen.

- Det er især et problem, at der ligger papir i skoven. Hvis ikke løberne tog papir med på deres tur og brugte det, så ville det nok ikke blive opdaget så tit og være så stor en udfordring, fortsætter han.

Satte skilte op sidste år

Første gang offentligheden hørte om problemet var i august sidste år, og skiltene blev sat op i oktober.

Kim Gulvad gav dengang udtryk for, at de 27 offentligt tilgængelige toiletter, der er sat op i kommunen, bør gøre det muligt for løbere og andre at planlægge deres ture, så de går forbi et af dem.

- Der er også økonomi i det. Og offentlige toiletter er både driftsmæssigt, men også etableringsmæssigt dyre, så det er jo et prioriteringsspørgsmål konstaterede han i oktober og fortsatte:

Tag en pose med

- Jeg appellerer til, at man tager en pose med, så man som minimum kan tage papiret med, og så dumpe det i en skraldespand, ligesom hundeejerne gør, når deres hunde besørger.

Kort efter kom der et forslag fra byrådsmedlem, Dorthe Borgkvist fra Liste Trivsel, Velfærd og Reel Borgerinddragelse om at sætte flere offentlige toiletter op i skoven.

Det er stadig til behandling i forvaltningen.

Fik afføring i munden

En af dem, der har ytret sin utilfredshed med skovskiderne, er Sacha Eklund Grauballe.

Hun har oplevet, at hendes hundehvalp vendte retur fra buskadset med toiletpapir og afføring i munden.

En problemstilling som bylivschef i Aarhus Kommune, Kim Gulvad nikker genkendende til.

- Det viser sig, at der er meget protein i menneske afføring. Så en hund ser en menneske lort som en dejlig proteinbar, der ligger i bunden af skoven, sagde han i oktober.

Powered by Labrador CMS