Skraldet hober sig op: Strejke fortsætter

Foto: Mathias Bojesen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Skraldesoandene rundt omkring i København er ved at være godt overfyldte, mens skraldefolkene fortsætter strejke

Det lugter, fylder og tiltrækker rotter.

Skraldet hober sig op i København, efter kommunens skraldemænd har strejket i en uge. Tirsdag meddeler kommunen på sin hjemmeside, at det endnu er uvist, hvornår skraldespandene vil blive tømt igen.

»Københavns Kommune skal stærkt beklage de gener, som arbejdsnedlæggelsen medfører, og arbejder på at få affaldsindsamlingen genoptaget hurtigst muligt. Vi har desværre ikke nogen information om, hvornår arbejdet genoptages,« lyder det fra kommunen.

Strejken sker som følge af uenighed i forhandlingerne mellem de skraldemænd, der i dag er ansat hos firmaet M. Larsen Vognmandsfirma, og deres kommende arbejdsgiver, City Renovation, som 1. maj overtager kontrakterne på Østerbro og Nørrebro fra M. Larsen.

Arbejdsnedlæggelsen omfatter både afhentning af storskrald, haveaffald og husholdningsaffaldet, og kommunen opfordrer derfor københavnerne til at køre affaldsbeholdere, som er kørt frem til tømning, tilbage på plads og sørge for, at affald stilles i tillukkede plastikposer ved siden af skraldespandene. Affald, der ligger på fortovet, skal ligeledes ind på grunden igen.

Konflikten udspringer af, at skraldemændene har fået nye ansættelseskontrakter i City Renovation, men de vil sikres bedre mod fyringer, som, de forventer, vil komme i fremtiden.

Hvis parterne ikke når til enighed, kan City Renovation i sidste ende blive fyret af kommunen.

»Vi er meget glade for både skraldemændene og vognmændene, de udfører et glimrende stykke arbejde. Men situationen er uholdbar. Hvis det fortsætter, kan vi give vognmændene en bod, fordi de ikke opfylder kontrakten. I sidste ende kan de helt miste opgaven, men det løser jo ikke problemet her og nu,« lød det mandag fra Jens Purup, der er enhedschef for Affald og Genbrug i Københavns Kommune, til B.dk.

Sidst der var langvarige afbrydelser i afhentningen af husholdningsaffald i København var vinteren 2010-2011, hvor skraldemændene i ugevis ikke mente at kunne hente affald på grund af sneen.

Powered by Labrador CMS