Skudsikre veste redder belgiske betjente mod knivstik

Knivangreb mod betjente fandt sted i park i bydelen Molenbeek i Bruxelles. Gerningsmanden er anholdt.

I august blev en kvindelig betjent dræbt i byen Charleroi med machete af en algerier. Islamisk Stat tog skylden. Foto: Francois Lenoir/Reuters
Udgivet Opdateret

To politifolk blev onsdag angrebet af en mand med kniv i den belgiske hovedstad, Bruxelles. De slap uskadt, fordi de var udstyret med skudsikre veste.

Politiet vil ikke komme nærmere ind på mandens identitet eller motivet til at angribe betjentene. Men knivstikkeriet fandt sted i bydelen Molenbeek, hvor en række islamister, der stod bag et blodigt terrorangreb i Paris sidste år, kom fra.

En anden politipatrulje anholdt manden. Han er nu varetægtsfængslet.

– To betjente på patrulje blev angrebet med kniv af mand, mens de befandt sig i parken Bonnevie i Molenbeek, siger Julie Mampuy, talskvinde for politiet, til AFP.

Ikke første angreb i Belgien

Knivstikkeriet fandt sted midt på eftermiddagen, og ifølge mediet Wbal.com, er der tale om en 24-årig mand fra Marokko.

– De blev ramt flere gange af kniven, men de var beskyttet af deres skudsikre veste, og de blev heldigvis ikke såret, siger Julie Mampuy til AFP.

I sidste måned blev en kvindelig betjent dræbt af hug med en machete i byen Charleroi. Gerningsmanden var her en algerier, som opholdt sig ulovligt i Belgien.

Islamisk Stat tog skylden for drabet.

Belgien har været i højeste alarmberedskab, siden jihadister i marts dræbte 32 mennesker i Bruxelles’ lufthavn og i byens metro. Også dette angreb tog Islamisk Stat skylden for.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS