Skybrud udløste 61 skader

Foto: Newsbreak.dk.
Udgivet Opdateret

Årets første skybrud ramte Danmark tirsdag. Falck fik dog ikke så travlt med at rykke ud, som de har haft, når tidligere skybrud har oversvømmet veje og kældre landet over.

»Det er gået hårdest ud over Midtjylland. Vi har fået 60 meldinger fra folk i Jylland, og de er primært kommet fra Aarhus. Så er der også kommet en enkelt melding fra Valby,« siger kommunikationsmedarbejder Sandra Kronmann fra Falck.

Hun fortæller, at det oftest er vand i kældre, der får folk til at kontakte Falck.

»Det er typisk vandskade i kælderen, folk melder ind med. Der kan være sket en opstigning af kloakvand, eller toilettet kan være oversvømmet, fordi kloakkerne ikke har kunnet følge med vandmasserne,« siger Sandra Kronmann.

Der er tale om et skybrud, når der falder 15 millimeter regn eller mere på 30 minutter, og det levede vejret tirsdag op til i Vejle. Ved Vejle Pumpestation registrerede DMIs måler tirsdag 19 millimeter nedbør i tidsrummet mellem klokken 15.30 og 15.50.

Skybruddet satte dog ikke Falck på prøve i samme grad som sidste års skybrud i august og juli-skybruddet i 2011, der lammede store dele af København.

»Vi er jo en beredskabsorganisation, så vi har prøvet det mange gange før. Og sammenlignet med skybruddet i august sidste år, hvor vi havde 700 opgaver, og i 2011, hvor vi hjalp med at løse 1.700 opgaver, har tirsdagens skybrud ikke ramt så hårdt,« siger Sandra Kronmann.

Powered by Labrador CMS