Skyfri sommer øger efterspørgsel hos solcellevirksomheder

Solcellevirksomheder melder om omsætningsfremgange på op til 30 procent i forhold til sidste år

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den næsten skyfrie sommer har øget efterspørgslen på solceller, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hos solcellevirksomheden KlimaEnergi A/S har man oplevet en markant øget efterspørgsel.

– Vi har været kimet ned i en periode, hvor der normalt er meget stille, siger direktør og ejer Alex Pedersen til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Han henviser til, at sommerferien normalt er så stille, at virksomheden havde overvejet at holde ferielukket i en periode. Nu lyder vurderingen, at sommerens succes vil give KlimaEnergi en omsætning, der er 20 til 30 procent højere end sidste år.

Årsagen til succesen skal primært findes i det gode vejr, men også et generelt mere positivt syn på solenergi fra politikere og resten af befolkningen spiller ind, mener Alex Pedersen.

Genkender forklaringen

Hos ATsolar nikker adm. direktør Nicolai Faaborg Andresen genkendende til årsagsforklaringen. Han har oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra boligforeninger over sommeren.

– Vi har gang i fem forskellige boligforeninger nu, og det drejer sig altså om virkelig mange lejligheder, siger han til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I Dansk Solcelleforening håber man, at den flotte sommer giver branchen et rygstød:

– Vejret gør forhåbentlig, at flere danskere får øjnene op for det potentiale, der ligger i solceller, sig Flemming Kristensen, formand for bestyrelsen i Dansk Solcelleforening, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Kilde: Licitationen

Powered by Labrador CMS