Skyldte 243.000 væk: Her er Jasmin i dag

25-årige Jasmin har handlet som en uansvarlig teenager, mener hun selv. Men nu ser fremtiden lys ud

Udgivet Opdateret

Se billeder fra programmet i galleriet ovenfor.

Tirsdag aften rullede sæsonafslutningen af ‘Luksusfælden’ over skærmen. Og sæsonen sluttede af med, at den 25-årige maler Jasmin brændte mange tusinde kroner af på ansigtsbehandlinger, kosmetiske operationer, solarie, dyre hudprodukter og tøj.

Og ikke mindst har hun i jagten på det perfekte køretøj til sin søn købt og solgt 15 forskellige barne- og klapvogne.

Jasmin finasierede sit kæmpe overforbrug med lånte penge. Hun har optaget 57 lån på ét år. Det svarer til mere end ét lån hver eneste uge.

Den 25-årige maler betalte af på sin gæld med 12.200 kroner om måneden, men problemet var såmænd bare, at pengene stammede fra lån. Det var altså penge, som hun reelt ikke havde til rådighed.

Jasmin endte derfor med at skylde 243.000 kroner væk til forskellige kreditorer.

Nu går der kun 8000 kroner til gældsposten hver måned. Til gengæld er det rent faktisk penge, som er i Jasmins budget.

–  Det går godt med at overholde budgettet. Jeg har nemt ved at holde overblik og har godt styr på, hvor mine penge ryger hen, fortæller hun til Newsbreak.dk.

Jasmin fortsætter:

– Det var en øjenåbner at medvirke i ‘Luksusfælden’. Det er gået op for mig, hvor mange penge jeg har brugt på dumme ting, som jeg ikke havde brug for, og hvor forkert jeg har prioriteret.

“Min søn og jeg kan da ikke sidde på gulvet”

Når Jasmin kigger tilbage på sin uholdbare adfærd den dag i dag, ryster hun på hovedet af sig selv.

– Det er sindssygt dumt. Jeg har opført mig som en uansvarlig teenager, konstaterer hun og fortsætter:

– Det er jo helt hul i hovedet, at jeg har købt og solgt så mange barnevogne. Jeg ville give min søn det bedste, men jeg kan jo ikke finde en vogn, der er perfekt, og som lever 100 procent op til de behov, jeg har.

Eksperterne var tydeligvis forargede i sæsonens sidste program af ‘Luksusfælden’. Især Jan Swyrtz gik hårdt til både Jasmin og hendes mor Charlotte.

“Det er da klart lille Jasmin, så skal mor da hjælpe med nogle møbler til dig. Og hvis du ikke vil have noget brugt, så skal du da have nyt,” udbryder Jan Swyrtz i en yderst sarkastisk tone.

Han mener nemlig, at Charlotte gør sin datter en stor bjørnetjeneste.

“Så må du sgu da undvære, indtil du har pengene! Du bruger 11.800 kroner på mad og diverse,” siger eksperten harmdirrende.

Jasmin tager det ikke så tungt, at Jan Swyrtz går i kødet på hende, for hun er godt klar over, at det er tv, de laver.

– Og selvfølgelig skal eksperterne konfrontere mig med mit overforbrug og mine lån. Ellers så siver det jo ikke ind, og så ville jeg ikke blive klogere eller ændre på tingene.

Hun tilføjer dog:

– Men jeg synes ikke, at det er helt fair, at han kritiserer mig for at bruge penge på møbler, for selvfølgelig kan vi ikke undvære møbler. Min søn og jeg kan da ikke sidde på gulvet.

Undgår dumme impulskøb

I programmet hører man, at eksperterne havde hårde forhandlinger med Jasmins kreditorer – men de bar frugt. For på hendes vegne fik de aftaler i stand med samtlige kreditorer, hvilket resulterede i en besparelse på 21.000 kroner.

Det betyder, at Jasmin kan se frem til at blive gældsfri om to år og en måned, hvis hun overholder sit budget.

“Ej, hvor lyder det godt. Det er jeg super glad for. Det virker jo helt realistisk,” lyder den glade reaktion i programmet.

Og det skal nok lykkes at afvikle hele gælden på 243.000 kroner inden for en overskuelig fremtid, vurderer Jasmin. Hun har nemlig ændret kurs økonomisk.

– Jeg tænker mig om en ekstra gang, før jeg køber noget, så jeg undgår de dumme impulskøb. Jeg køber kun det, som jeg har brug for, fortæller hun og fortsætter:

– Jeg tror stadig på, at jeg går en lys fremtid i møde, og at det er muligt at blive gældsfri i løbet af de kommende år.

Se billeder fra programmet i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS