SLUT: DANMARK SKAL TIL VM

En VM-kvalifikation kan give DBU øgede muligheder for at score store summer på sponsorater.

Danmark skal til VM! Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det gik ikke som håbet, da Danmark og Irland lørdag tog hul på det første af to vigtige direkte opgør om at komme til VM-slutrunden i 2018. Kampen endte 0-0 i et udsolgt Parken.

Tirsdag er det så knald eller fald for begge nationer, når returopgøret fløjtes i gang klokken 20.45 i Irland. Her skal Åge Hareides fodboldlandshold forsøge at hive niveauet et gevaldigt hak op, hvis forhåbningen om endnu en slutrunde skal realiseres.

Skulle Irland vinde samlet, vil det være den tredje slutrunde i træk, som Danmark misser.

Nederst i denne artikel kan du følge kampen direkte.

Symbolværdien

60 millioner kroner. Sådan lyder udbetalingen fra Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, til Dansk Boldspil-Union (DBU), hvis det tirsdag lykkes for Danmark at indløse billet til VM 2018 med samlet sejr over Irland.

Men mange flere penge kan falde af til forbundet, hvis det formår at udnytte sideeffekterne ved en kvalifikation til slutrunden i Rusland, vurderer Kenneth Cortsen, forsker i sportsøkonomi ved UCN, Aalborg og Aarhus Universitet.

– 60 millioner er et anseligt beløb, men de store symbolværdier vil række ud over de millioner. Man vil kunne kapitalisere på større sponsorsalg og aktivering i forhold til det. Det vil blive mere interessant at blive kædet sammen med A-landsholdet, der nu en gang er DBU’s kerneprodukt. Hele vejen rundt vil der være positivitet over en kvalifikation i form af hype og interesse fra fans, siger Cortsen.

Startopstillinger:

Fodboldlandstræner Åge Hareide har to nye spillere med i startopstillingen til returkampen mod Irland i forhold til det danske hold, der spillede 0-0 i lørdags i København.

Når kampen bliver fløjtet op klokken 20.45 dansk tid, vil det være med den normale centerforsvar Andreas Christensen på højre back i stedet for Peter Ankersen, mens Yussuf Poulsen er ny højre angriber. RB Leipzig-forwarden erstatter Andreas Cornelius.

Derudover er der ikke nogen ændringer i Hareides startopstilling. Dermed er det følgende 11 spillere, som Åge Hareide har sat sin lid til (4-3-3):

Kasper Schmeichel – Andreas Christensen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen – William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen – Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto.

Irernes landstræner, Martin O’Neill, har foretaget en enkelt ændring i startopstillingen. Anfører David Meyler vender således tilbage efter at have haft karantæne i den første kamp. Han erstatter Callum O’Dowda i maskinrummet på midtbanen.

Irernes hold ser således ud (4-2-3-1):

Darren Randolph – Cyrus Christie, Shane Duffy, Ciaran Clark, Stephen Ward – David Meyler, Harry Arter – Robbie Brady, Jeff Hendrick, James McClean – Daryl Murphy.

Live:

Powered by Labrador CMS