Slut med urimelige regninger til lejere

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Flere lejere har været udsat for at miste indskuddet til en lejlighed, som de flyttede ud af.

Det er nemlig sådan, at udlejerne kan kræve, at lejerne skal betale for eksempelvis gulvslibning og maling af rør, selv om det måske ikke er nødvendigt.

Men det skal være slut nu, skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i en pressemeddelelse.

Det er ikke rimeligt, at lejere skal betale for urimelige flytteregninger, mener den ansvarlige minister Carsten Hansen (S).

»Det er jo helt urimeligt, at folk, der har boet få uger i en lejlighed, eller – som de fleste gør – har passet godt på deres ting, alligevel bliver tvunget til at betale for en nyistandsættelse. Det er også spild af ressourcer at male og slibe, når der ikke er behov for det. Nu laver vi loven om, så der kun skal gøres det nødvendige, og det giver en god tryghed for lejerne,« siger han i meddelelsen.

Lejeloven, der træder i kraft 1. juni, betyder blandt andet, at der fremover skal være ud- og indflytningssyn, så lejer og udlejer sammen kan gå lejligheden igennem for fejl og mangler.

Det gør man allerede i den almene sektor, hvor der er langt færre konflikter i forbindelse med flytninger, oplyser ministeriet.

Ministeren er da også overbevist om, at dialog er vejen frem for både lejer og udlejer.

»Den direkte dialog er nu engang den bedste måde at blive enige om tingene på. De fleste lejere og udlejere er rimelige mennesker, og i stedet for at skrive frem og tilbage kan man klare det ved at bruge 15 minutter på at gå lejligheden igennem sammen,« fortæller Carsten Hansen.

Powered by Labrador CMS