Slut nu

Enhedslisten har fået indskrevet i principprogram, at partiet ikke længere vil have Danmark meldt ud af Nato.

Udgivet Opdateret

- Vi bekæmper militarismen og arbejder for dansk udmeldelse af Nato.

- Vi går ind for, at det danske militær nedlægges og erstattes af en langt mindre organisation, der kan stå for eventuelle danske bidrag til fredsbevarende FN-indsatser.

Fjerner det

Sådan har der i årevis stået i Enhedslistens principprogram, men det er slut nu.

Enhedslistens medlemmer har mandag på partiets årsmøde i København stemt for at fjerne formuleringerne fra principprogrammet om at ville nedlægge militæret og melde Danmark ud af Nato.

Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund, kalder det historisk, at partiet mandag har vedtaget at indføje ændringer om militæret og Nato i principprogram.
Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund, kalder det historisk, at partiet mandag har vedtaget at indføje ændringer om militæret og Nato i principprogram.

- Vi har nu fået cementeret i vores principprogram, at det ikke er en del af principprogrammet at gå ind for nedlæggelse af militæret.

- Og også, at vi anerkender, at Danmark er medlem af Nato, så længe der ikke findes et brugbart alternativ, siger Peder Hvelplund, gruppeformand i Enhedslisten.

Det blev vedtaget i en udtalelse på årsmødet sidste år, at formuleringerne om militæret og Nato skulle ændres.

Er historisk

Men udtalelser på et årsmøde ændrer ikke automatisk på principprogrammet. Derfor er det ifølge Peder Hvelplund "et historisk skridt" for Enhedslisten, at ændringerne med mandagens vedtagelse nu rykker ind i principprogrammet.

Powered by Labrador CMS