Smækker(u)lækker restaurant får sur smiley efter uanmeldt besøg

Restaurant Smækkerlækker i Kolding må punge ud efter et besøg fra Fødevarestyrelsen.

Temperaturen var alt for høj i køleskabet. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Manglende rengøring samt overfyldte køleskabe med for høj temperatur koster nu restaurant Smækkerlækker i Kolding en større bøde.

Helt præcist skal restauranten betale en bøde på 10.000 kroner. Det fremgår af Fødevarestyrelsens kontrolrapport efter det seneste kontrolbesøg den 7. december 2016.

Restauranten fik ellers også en anmærkning for kød, der ikke var ordentligt kølet, da Fødevarestyrelsen var på besøg knap to måneder tidligere. Men flere madvarer var altså også for varme ved besøget i december. Det ene køleskab var 8,7 grader varmt.

– Virksomheden gennemgik samtlige fødevarer i køleskabet og kasserede størstedelen af de fødevarer, som blev opbevaret i køleskabet pga. for høj temperatur, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten, der er prydet med en sur smiley.

Fødevarestyrelsen noterer også, at flere af køleskabene var overproppede, og at restauranten ikke havde nok køleplads til at sikre, at maden blev ordentligt kølet.

Ejer: Vi beklager og retter

Aziz Adam, der er ejer af Smækkerlækker, er naturligt nok ked af sagen. Han beklager, at der er sket en fejl, så restauranten ikke har overholdt Fødevarestyrelsens standarder.

– Alt hvad der måtte have været galt, er der blevet rettet op på, siger han til Newsbreak.dk.

– Vi render hele tiden og tjekker op, for vi vil jo selvfølgelig gerne leve op til Fødevarestyrelsens standarder, da det er til alles bedste, forsikrer han.

Han forklarer, at der nu er to termostater i køleskabene, da en del af problemet var, at køleskabene var kolde nok i toppen, hvor termostaten sad, men ikke kolde nok i bunden.

Beskidt pålægsmaskine

Fødevarestyrelsen var heller ikke helt tilfreds med Smækkerlækkers rengøring. En pålægsmakine var beskidt med madrester og en opvaskemaskine havde “synligt snavs og en “rød belægning” både indvendigt og på bagsiden.

Det skulle der også være rettet op på nu, oplyser Aziz Adam. Den beskidte pålægsmaskine var ifølge ham ikke i brug, men skulle smides ud sammen med et af de køleskabe, som der var problemer med.

Aziz Adam regner med, at der er helt styr på sagerne, når Fødevarestyrelsen kommer for at følge op på problemerne, så restauranten igen kan få en glad smiley i vinduet.

Sygdomsramt selskab slog alarm

Fødevarestyrelsen oplyser til Newsbreak.dk, at besøget skete, fordi et større selskab havde kontaktet styrelsen. Mange fra selskabet var blevet syge, efter de havde spist sammen på restaurant Smækkerlækker, og derfor fik de mistanke om, at det kunne skyldes maden. Fødevarestyrelsen mener dog ikke, at der var noget i vejen med selskabets mad, eller at sygdomsudbruddet havde noget med restaurantbesøget at gøre.

 

Powered by Labrador CMS