SMS-besked med særlig tekst kan få telefonen til at gå i sort

En tekstbesked med en sort prik og et par tegn omkring kan få din helt nye og dyrt betalte smartphone til at kollapse. Iphone-telefonen kan gå i sort og skærmen kan fryse - men fejlen skulle ikke forårsage varig skade.

Udgivet Opdateret

Hvis du modtager en sms med en sort prik samt et par “<>”-tegn omkring prikken, så skal du nok lige skrue ned for armbevægelserne.

Iphone-telefonen kan gå i sort, viser det sig.

I en artikel skriver netmediet “9to5Mac”, at den såkaldte “black dot”-bug er nok til at få nyere iphones og ipad til at “crashe”.

Det hele handler om såkaldt Unicode-tekst, som egentlig er en ældre fejl kendt fra Android-telefoner.

Det kan gå ganske galt med ens smartphone

Men nu er “black dot”-bug altså også nået til Apple-produkter, der bruger styresystemerne iOS 11.3 og 11.4.

Modtager man en besked – sms, Messenger eller mail – med den tekst, der kan ses på billedet øverst i artiklen, så kan det gå galt med ens iphone.

Ifølge “9to5Mac” kan skærmen fryser eller slukke, og telefonen eller tablet’en kan kollapse.

Netmedie forventer snarlig opdatering

Hemmeligheden er, at der bag de få symboler tilsyneladende gemmer sig tusindvis af andre tegn, som skaber elektroniske klumper i ens “device”.

Det ser ikke umiddelbart ud til, at en iphone eller ipad tager varig skade – men det er naturligvis frustrerende uanset.

“9to5Max” forveter, at Apple snarest sender en opdatering af styresystemet ud, så fejlen bliver elimineret.

Er du interesseret i en mere videnskabelig forklaring på “black dot”-bug, så kan du se en instruktionsfilm via dette link. Filmen er dog på engelsk.

Powered by Labrador CMS