Snart kan du klage over p-bøder til et uafhængigt nævn

Folketinget har pålagt den private parkeringsbranche at oprette et klagenævn for parkeringsafgifter.

Transportminister Ole Birk Olesen ser frem til, at bilejere får lettet klageadgangen over parkeringsbøder, de mener er uberettigede. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det bliver fremover muligt at få sin parkeringsbøde vurderet af et uafhængigt klagenævn.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog tirsdag, at de private parkeringsfirmaer sammen skal oprette et uvildigt klagenævn, der kan tage stilling til parkeringsafgifter på offentligt tilgængelige, private p-pladser.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er glad for beslutningen. Den skulle gerne gøre systemet mere gennemskueligt end i dag.

– Som reglerne er i dag vil man være nødsaget til at gå til domstolene, hvis man som bilist er uenig i en parkeringsafgift udstedt på et offentligt tilgængeligt privat område – eksempelvis et shoppingcenter.

– Det afholder mange fra at klage, og det er ikke rimeligt, skriver han i en dokumentar.

Branchen udtrykker tilfredshed

I branchen er man tilsyneladende også tilfreds med, at klagevejen nu bliver forenklet.

Direktør Alex Pedersen fra Q-Park hilser i hvert fald initiativet velkomment.

– Der er ingen tvivl om, at det vil blive modtaget positivt fra bilisterne, at de nu kan indsende en klage og få prøvet afgiften i stedet for at skulle afvente, at parkeringsselskabet trækker dem i retten, hvis ikke afgiften bliver betalt, fordi man er uenig, skriver han i en pressemeddelelse.

Det uvildige klagenævn skal være etableret senest 1. juli 2018.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS