Sød snack tilbagekaldes: Der er svampegift i

Varen skal smides ud eller leveres tilbage til der, den er købt.

Skimmelsvamp på mad er ikke altid synligt. Foto: Scanpix GALLERI: KLIK VIDERE OG SE ET BILLEDE AF FØDEVAREN DER ER TILBAGEKALDT.
Skimmelsvamp på mad er ikke altid synligt. Foto: Scanpix GALLERI: KLIK VIDERE OG SE ET BILLEDE AF FØDEVAREN DER ER TILBAGEKALDT.
Udgivet Opdateret

Supermarkedskæden Dagrofa tilbagekalder mandag et parti tørrede spanske figner. Det sker, fordi der er for højt indhold af aflatoksiner i fignerne. Ifølge Fødevarestyrelsen er aflatoksiner en svampegift, der findes i både nødder såvel som tørrede figner.

Aflatoksiner er en blandt mange forskellige former for mykotoksiner, der ifølge Fødevarestyrelsen kan være dødelige. Mykotoksiner produceres af skimmelsvampe, der godt kan være til stede på en fødevare, uden at det er synligt.

I EU er det op til fødevareeksportører at sikre, at de ikke sender forgiftede fødevarer afsted, og i dette tilfælde blev Dagrofa kontaktet af de spanske myndigheder, der oplyste, at der var påvist for højt indhold af aflatoksiner i de tørrede figner.

Varen har følgende data:

Nettovægt: 500 g
Lot nr.: 309
Bedst før dato: 31/7-2017
EAN stregkode: 570140361020
Pakket i: Spanien

Du kan i galleriet se et billede af pakningen med de tørrede figner, der er solgt i Meny, Spar, Kiwi, Min Købmand og købmænd og kiosker udenfor kæde – over hele landet.

Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt produktet, til at smide det ud eller levere det tilbage, hvor det er købt.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Dagrofa. 

Powered by Labrador CMS