Soldater har dræbt dansk IS-kriger

En mand, der har boet en stor del af sit liv i Danmark, er blevet dræbt af amerikanskledede styrker i Syrien. Det bekræftes nu.

En dansk statsborger, der var i ledtog med Islamisk Stat, er blevet dræbt af en amerikansk ledet koalition, der med fly bombede uden for Raqqa, der er Islamisk Stats selverklærede hovedstat. Arkivfoto: AHMAD AL-RUBAYE/Scanpix
Udgivet Opdateret

R.T. har boet en stor del af sit liv i Danmark, og så var han angiveligt et betroet og højtstående medlem inden for Islamisk Stat.

Han er også død.

Det skriver Information, der på et pressemøde har fået bekræftet, at danskeren er en af de dræbte ved et storstilet amerikansk ledet angreb på IS-hovedbyen Raqqa i Syrien.

Drabet på danskeren skete ved et målrettet luftangreb den 7. december, og uofficielle kilder har hævdet og talt om, at en dansker skulle være dræbt. I første omgang var der tale om to dræbte danskere, men det amerikanske forsvarsministerium bekræfter blot R.T. som dræbt. Der ud over er ni andre dræbt i angrebet.

R.T. var ifølge aktivistgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently af kurdisk afstamning. Han havde angiveligt dansk statsborgerskab, men det har ikke været muligt for Information at få det bekræftet.

Powered by Labrador CMS