Sønderjyske går glip af Europa League efter sen scoring

Sønderjyske var få minutter fra at levere et europæisk mirakel, men blev sendt ud af tjekkiske Sparta Prag.

Gruppespillet i Europa League bliver uden Sønderjyske, der ellers var foran 2-0 undervejs i returopgøret mod Sparta Prag. Foto: Milan Kammermayer/afp/AFP

Den danske fodboldklub Sønderjyske var torsdag tæt på at levere en europæisk sensation, men blev sendt ud i det europæiske mørke efter en sen scoring.

Sønderjyske var i første halvleg foran 2-0 mod Sparta Prag på udebane i det andet playoff-opgør om at nå med i gruppespillet i Europa League.

Sønderjyderne måtte dog alligevel indkassere et 2-3-nederlag i Tjekkiet, og dermed går Sparta Prag videre med en samlet 3-2-sejr, da det første opgør endte 0-0 hos sønderjyderne.

Dermed har Sønderjyske også stadig sit første europæiske gruppespil til gode.

Sønderjyske åbnede kampen

Sønderjyske åbnede ellers målscoringen efter 35 minutters spil.

Angriber Mikael Uhre blev spillet fri i dybden og prikkede bolden under Sparta Prag-keeperen efter på fornem vis at have afvist tjekkernes centrale forsvarsspiller Michal Kadlec.

Blot fem minutter senere begyndte det for alvor at dufte af et europæisk mirakel, da Troels Kløve fordoblede den danske føring til 2-0. Dermed var Sparta Prag tvunget til at score tre gange for at afværge den sønderjyske sensation.

Lige inden pausen reducerede tjekkernes David Lafata, og Sønderjyske gik dermed i omklædningsrummet med en føring på 2-1.

I begyndelsen af første halvleg lagde favoritterne fra Sparta Prag for alvor pres på gæsterne, der dog stod godt imod det tunge tryk.

Cirka halvvejs i anden halvleg havde Sønderjyske to fine chancer for at øge føringen. I stedet var det dog Josef Sural, der kunne bringe hjemmeholdet på 2-2.

Styr på sagerne

Efter 2-2-scoringen fik Sønderjyske en smule bedre styr på sagerne og Marc Dal Hende var tæt på at bringe gæsterne i front efter 78 minutters spil. Sparta Prag-målmand Tomas Koubek diskede dog op med en fremragende redning.

Til sidst blev det tjekkiske pres igen tungt, og efter 85 minutters spil brast den sønderjyske drøm om gruppespillet. Her gjorde Jakub Brabec det til 3-2 til Sparta Prag og sendte hjemmeholdet mod en videre færd i Europa League.

Sønderjyske fik faktisk en stor mulighed for at score til 3-3 dybt inde i overtiden, men det lykkedes ikke, og drømmen om historisk Europa League-avancement blev dermed ikke til en realitet for Sønderjyske.