Spædbarn fundet i affaldsskakt: Naboer hørte hjerteskærende skrig

Det var en gårdmand, der gudskelov var årvågen, der tidligt fredag morgen fandt en efterladt og nyfødt pige i en affaldsskakt i Bagsværd.

Politi og teknikere arbejder i Værebroparken i Bagsværd fredag, hvor en nyfødt pige er fundet i en affaldsskakt.Foto: Scanpix
Politi og teknikere arbejder i Værebroparken i Bagsværd fredag, hvor en nyfødt pige er fundet i en affaldsskakt.Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Kort før klokken halv syv fredag morgen gjorde en renovationsmedarbejder ansat i området et rædselsvækkende fund i en affaldsskakt ved opgang nummer 90 på Værebrovej i Bagsværd.

Der lå en lille og umiddelbart nyfødt pige på cirka tre kilo. Hun var efterladt – formentlig smidt gennem en smal luge i selve opgangen.

De nye oplysninger i sagen kommer fra Københavns Vestegns Politi, der i samme ombæring beder offentligheden om hjælp til efterforskningen i sagen.

Vidner, der må have informationer, der kan være brugbare for politiet, bedes henvende sig på telefon nummer 43 86 14 48, oplyser politiet.

Hjerteskærende skrig

Ifølge TV2 har i hvert fald to beboere i naboopgangen hørt hjerteskærende skrig i tidsrummet omkring fundet af den lille nyfødte pige.

Pigen bliver lige nu tilset af læger på Rigshospitalet, da hun er i live og efter omstændighederne har det godt. I mens er politiet talrigt til stede i området, der eftersøges for DNA-spor, og hunde snuser rundt efter andre interessante spor. En beboer i området fortæller til BT, at de brand- og politifolk, der var med til at redde pigen, efterfølgende var stærkt berørte af fundet.

Københavns Vestegns Politi understreger endnu en gang, at det ikke har yderligere kommentarer i sagen.

Ikke første gang

Tæt på Bagsværd ligger Ballerup. Her fandt en beboer i Grantofteparken en nyfødt liggende i en pose mellem nogle containere i august 2015.

Moderen til barnet blev aldrig fundet.

Se mere video fra Local Eyes.

De seneste 11 års hittebørn i Danmark:

2015: Spædbarn bliver fundet i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.

2014: Spædbarn bliver fundet i buskads tæt ved Aarhus Sygehus. Pigen er påklædt og i god behold.

2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.

2013: Nedkølet barn bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Pigen er omkring en uge gammel.

2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospital og overlever.

2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

2008: Liget af et højst fire dage gammelt spædbarn bliver fundet i en plastikpose i et skovområde nær Horsens.

2007: Underkroppen fra liget af spædbarn bliver fundet i grusgrav i Storvorde syd for Aalborg.

2007: Lig af spædbarn i plastikpose bliver fundet i å i Odense.

2006: Nyfødt dreng bliver fundet efterladt i sommerhuskvarter i Liseleje i Nordsjælland.

2004: To-tre dage gammelt barn bliver fundet i god behold i buskads i Odense.

2004: Nyfødt barn bliver fundet død bag en hæk i villakvarter i Vanløse.

Powered by Labrador CMS