Spis mere af dette og undgå hjerteanfald

Et nyt studie viser, at risikoen for at få og dø af et hjerteanfald reduceres ved regelmæssigt indtag af chili.

Et nyt studie viser, at dit indtag af chili har en beskyttende virkning mod hjerteanfald. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Willy Kurniawan
Et nyt studie viser, at dit indtag af chili har en beskyttende virkning mod hjerteanfald. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Willy Kurniawan
Udgivet Opdateret

Det er ikke alle, der har det godt med stærkt mad. Men måske har et nyt studie grunden til, at du alligevel skal kæmpe dig igennem de stærke retter.

En italiensk undersøgelse viser nemlig, at risikoen for hjerteanfald reduceres med 40 procent, hvis man spiser chili fire gange eller mere om ugen.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det skriver CNN Health.

Hjælper ved alle kostvaner

I studiet har italienske forskere sammenlignet risikoen for død blandt 23.000 personer. En del af de udvalgte personer spiste chili, mens de resterende ikke gjorde.

Deltagernes sundhed og kostvaner blev overvåget over otte år. Resultatet viste klart, at risikoen for at dø af et hjerteanfald var 40 procent lavere hos de deltagere, der spiste chili minimum fire gange om ugen. Ligesom antal døde af hjerteanfald blev halveret.

Forskerne fandt også, at chili fungerer uanset, hvilke kostvaner, man har.

Studiet blev publiceret i Journal of the American College of Cardiology mandag.

Understøtter tidligere studier

Det seneste studie er endnu et i rækken af studier, der har bevist, at chili har en beskyttende virkning.

– Nu, som allerede observeret i Kina og i Amerika, ved vi, at de forskellige planter i capsicum-familien, selv om de bliver indtaget forskelligt over hele verdenen, kan være beskyttende for vores helbred, siger professor ved University of Lubria i Varese Licia Lacoviello, der står bag studiet.

Holdet bag studiet vil nu undersøge, hvad der er for biokemiske mekanismer, der gør, at chili er sundt for helbredet.

Eksperter påskønner

Eksterne eksperter er også positivt stemte over for det nye studie, selv om flere påpeger, at der ikke er en kausal sammenhæng mellem indtaget af chili og sundhedsmæssige fordele.

Det er ikke bevist, at det er chili og ikke muligheden for, at folk, der spiser chili, også i højere grad spiser andre krydderier eller flere friske grøntsager, som måske kunne have samme effekt.

Dog påskønnes studiet for det omfattende arbejde med flere tusinde deltagere, samt at det er foregået over flere år.

Powered by Labrador CMS