Spor efter rotte får kantine lukket

Studerende måtte finde føde andre steder.

Rotten er væk igen. Genrefoto.
Udgivet Opdateret

De op mod 1000 mennesker, der i løbet af en almindelig dag frekventerer Matematisk Kantine på Aarhus Universitet, har de seneste par dage været nødt til at indtage deres måltider andre steder. Til alt held var Matematisk Kantine den eneste af universitets kantine, der blev lukket, så der var rig mulighed for at spise måltider andre steder.

En ansat i kantinen kunne nemlig mandag konstatere, at en rotte havde været løs i køkkenet, og så blev der ellers lukket for produktion og salg af mad.

Newsbreak.dk har talt med Annette Møller, formand for Matematisk Kantines bestyrelse, og hun fortæller, at Levnedsmiddelstyrelsen og en Skadedyrsservice blev kontaktet mandag, og at man sidenhen har gjort en del forskellige ting for at sikre, at rotter i fremtiden holder sig fra køkkenet.

Dygtig næse fandt spor efter skadedyr

Området er blevet gennemgået, og eventuelle åbninger for rotter er blevet lukket til. Efterfølgende har man over to omgange haft mel spredt ud over køkkengulvet i kantinen og på den måde sikret sig, at rotten er forsvundet igen.

At der har været en rotte, er der nemlig ingen tvivl om.

– Skadedyrsservice havde en hund med, der har næse for skadedyr, og den kunne konstatere, at der havde været et skadedyr i produktionsarealet, fortæller Annette Møller.

Kantinen var lukket mandag, tirsdag og onsdag. Tilberedningen af mad blev flyttet til en nærliggende  kantine, og klokken 08.00 torsdag morgen kunne Matematisk Kantine igen slå dørene op for handlende, sultne gæster.

Powered by Labrador CMS