Sprogforskere: Kommaet er et ligegyldigt tegn

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Man skal kunne sætte korrekte kommaer.

Det mener i hvert fald 75 procent af danskerne, som i en ny Megafon-måling svarer, at det er »vigtigt« eller »meget vigtigt« at kunne placere kommaet rigtig. Det skriver Politiken.

Næsten halvdelen af danskerne mener samtidig, at politikerne bør bruge »flere« eller »mange flere« ressourcer på at undervise i kommatering.

En række sprogforskere har derimod en helt anden holdning til kommaet. Faktisk mener de, at kommaet er et ligegyldigt tegn.

Sprogforsker på Københavns Universitet, Jacob Thøgersen, er en af de forskere, der kalder kommaer for fuldstændig uvæsentlige.

»Så jeg synes, man skulle slette kommareglerne i den næste udgave af Retskrivningsordbogen. Så kan man i stedet fokusere på at lære folk at sætte punktummer. For hvis man kan skrive korte og klare sætninger, er der ofte ikke brug for kommaer,« siger han til Politiken.

Torsdag skal Dansk Sprognævn på et bestyrelsesmøde diskutere, om det er ved at være tid til en revision af kommareglerne. Hvis bestyrelsen finder det fornuftigt at revidere kommareglerne, skal der startes en principiel debat blandt Sprognævnets repræsentantskab på 42 medlemmer.

Powered by Labrador CMS