Spyflue udløste den helt store alarm

En garage-ejer var fuldstændig overbevist om, hans garage var fuld af røg. Sandheden skulle vise sig at være en helt anden.

En spyflue var årsagen til, der blev slået alarm. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der kan være mange årsager til, at politi, brandvæsen og ambulancer bliver kaldt ud – også til ‘falske’ alarmer.

Det, der udløste en sådan tirsdag aften, må alligevel høre til sjældenhederne: Her var synderen nemlig et stor, klam spyflue.

Det skriver Nordjyske.dk.

Der er vel ingen af os, der synes, at de klamme fluer er for fede at være i nærheden af. At politi og beredskab bliver tilkaldt for at få styr på de summende væsener, er vel ikke noget, der sker så tit. Det var dog lige præcis det, der skete hos en mand i Mariagerfjord-området.

Manden havde ifølge Nordjyske et overvågningkamera i garagen, hvis billeder han kunne se på sin mobiltelefon. På den kunne han konstatere, at der var fuldstændig sort i garagen, om mente derfor, der var tale om røg. Derfor slog han alarm.

– Manden oplyste, at der muligvis var gasflasker og flere køretøjer i garagen, så den helt store udrykning blev sendt af sted, fortæller vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi, til Nordjyske.

Det var dog en af de gange, der gik ‘røg’ af en brand – uden der var ild: Midt på kameraet sad den føromtalte flue og dækkede altså for linsen og udsynet og på den måde snød garageejeren.

Powered by Labrador CMS