Stjernetrio sikrer Barcelona titlen ved klub-VM

Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez var i hopla, da FC Barcelona besejrede River Plate i finalen ved klub-VM.

Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez var i storform i søndagens kamp mod River Plate. Foto: Toru Hanai/Scanpix

FC Barcelona havde fået hele den offensive stjernetrio med Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez klar til VM-finalen for klubhold mod River Plate i Japan søndag.

Alle tre var med i startopstillingen, og det var en klog disposition fra træner Luis Enrique, for det var især den farlige trio, der sørgede for sejren på 3-0.

River Plate lagde friskt ud med et højt pres på Barcelonas boldsikre spillere, og det afholdt spanierne fra at lægge et tungt pres fra start.

Derudover spillede de undertippede argentinere med stor fysik i et forsøg på at kyse Barcelona-spillerne, og det lykkedes en stor del af vejen i de første 45 minutter.

Langsomt fik Lionel Messi og holdkammeraterne bedre fat i spillet, og ti minutter før pausen kom føringsmålet.

Neymar headede bolden ned for fødderne af Lionel Messi i feltet, og med en følt ydersideafslutning listede han bolden ind til 1-0.

Luis Suarez burde have fordoblet føringen kort før pausefløjt, men han sparkede forbi alene med River-målmanden efter en flot frispilning fra Lionel Messi.

I pausen fik uruguayaneren rettet sigtekornet ind. Fem minutter inde i anden halvleg fik han en ny mulighed alene igennem, og via målmandens ben sendte han bolden ind til 2-0.

Føringen på to mål bragte endnu mere overskud ind i Barcelonas spil, og bolden blev kørt rundt om de forvirrede River Plate-spillere, mens chancerne kom med korte mellemrum.

Midtvejs i anden halvleg var det så to fra stjernetrioen, som igen viste sig frem.

Med en flot, følt aflevering fandt Neymar en fri Luis Suarez i feltet, og så kunne han heade bolden ind til 3-0.

Barcelona lettede foden fra speederen, og River Plate kom lidt mere med i kampens slutfase, hvor det blandt andet blev til et stolpeskud.

Men kampen var afgjort, og det blev ved 3-0 efter en opvisning fra den frygtede sydamerikanske trio i Barcelonas frontlinje.

Det var Barcelonas tredje titel i turneringen, som blev grundlagt i 2000.