Stod pludselig hvor idolerne har stået

Popsangeren Mø har været tilskuer på mange festivaler, før hun selv begyndte at optræde på festivalscenerne. Og især én festival repræsenterer hendes teenageår

Udgivet Opdateret

En måned før sin 17-års fødselsdag fik Karen Marie Ørsted - som optræder under kunstnernavnet Mø - tilladelse af sine forældre til at tage på Roskilde Festival for første gang.

Det blev sidenhen til mange flere festivalbesøg, før hun selv begyndte at optræde.

Her deler den verdensberømte danske sanger sine mest mindeværdige festivaloplevelser.

Hvad er din yndlingsfestival og hvorfor?

- For første gang i år har jeg været på Copenhell, og det var virkelig fedt, fordi jeg selv kommer fra en baggrund med lidt mere alternativ musik.

- Men Roskilde Festival er nok min yndlingsfestival, fordi jeg er kommet på festivalen gennem alle mine unge teenageår og start-20'erne, så der er bare rigtig mange gode minder forbundet med den festival.

Den 34-årig sanger Mø blev især kendt for storhittet 'Lean On' fra 2015, som hun lavede sammen med gruppen Major Lazer. (Arkivfoto).
Den 34-årig sanger Mø blev især kendt for storhittet "Lean On" fra 2015, som hun lavede sammen med gruppen Major Lazer. (Arkivfoto).

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som artist på en festival?

- Det må have været på Roskilde Festival, da jeg spillede på Arena i 2014. For jeg har set så mange af mine idoler spille på den scene, så det var virkelig stort lige pludselig at stå der selv.

- Så jeg tog indre notits af alt fra hele dagen, fordi det var så vildt - eksempelvis det med at blive kørt ind til det her store backstageområde bag Arena, fortæller Mø.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst på en festival?

- Da jeg var yngre, kom jeg meget i punk- og aktivistmiljøet, så jeg følte en form for frihed, når jeg var på Roskilde Festival, fordi der var så mange forskellige typer grupper af mennesker.

- Og så symboliserer Roskilde Festival også min tid som stor teenager, hvor jeg kunne tage ud og drikke bajere og feste igennem i ti dage i streg, fortæller Mø med et smil.

Hvad er det mest nyttige, du har haft med på festival?

- Det har altid været en mavebæltetaske, for det er en smart måde at have telefon, penge og så videre med rundt, for solcreme og vand var ikke noget, jeg lige gjorde mig i, da jeg var 16 år, fortæller Mø.

Mø har for første gang været med Grøn-karavanen rundt i otte byer i Danmark for at optræde. (Arkivfoto).
Mø har for første gang været med Grøn-karavanen rundt i otte byer i Danmark for at optræde. (Arkivfoto).

Hvad er det mest unyttige, du har haft med på festival?

- Jeg er ikke typen, der pakker unødvendige ting. Jeg tror altid, jeg manglede ting. Men jeg kan huske en enkelt gang, hvor jeg havde taget et Trangia-sæt til at koge ting i og sådan noget med på Roskilde Festival. Men det endte jeg med ikke at bruge. Jeg levede bare af dåseleverpostej og -makrel, siger Mø og griner.

Hvad har du glædet dig allermest til ved at optræde på Grøn i år?

- Jeg har bare glædet mig til hele Grøn-oplevelsen, fordi folk har snakket så meget om det igennem årene. Både kolleger og gæster, jeg kender, der har været på Grøn. Fordi der er sådan et særligt sammenhold, hvor man rejser rundt og gør det samme otte gange i streg.

- Det er bare meget noget andet end det, jeg er vant til. Her er der ligesom en fællesskabsfølelse, fortæller Mø.

KAREN MARIE ØRSTED

begyndte sin musikalske karriere med at spille sammen med Josefine Struckmann i den anarkistiske pigeelektropunkduo Mor. Deres første sang var "Fisse i dit fjæs" (2008). Hun spillede på SPOT Festival 2012, hvor hun mødte musikproducenten Ronnie Vindahl, der efterfølgende var med til at skabe hendes udtryk som solist og blev hendes producer.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS