“Støjhelvede”: Nu strammer hospital op

Byggeriet på Aarhus Universitetshospital støjede så meget, at en mor til en for tidligt født klagede sin nød på Facebook. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Aarhus Universitetshospital svarer på klage over støj, efter ny mor lagde video på Facebook

Voldsom larm på Aarhus universitetshospital fik den 9. maj Stinne Juhl til at lægge en video på Facebook, hvor hun klagede over larmen, der i mange uger har stået på, fordi hospitalet er under ombygning.

Den voldsomme larm fik lørdag Stinne Juhl til at lægge en video på Facebook, hvor hun klager sin nød.

– Jeg har flere gange prøvet at råbe højt, vist min frustration og været ekstrem ked af det, på mit barns vegne, desværre uden held. Bare i dag, har de brugt vinkelsliber og tryklufthammer i 11 timer i streg med få korte pauser, skriver Stinne Juhl i sit opslag sammen med videoen.

Nu svarer Aarhus Universitetshospital på klagen

Efter en episode med langvarig og intens byggestøj lørdag på en del af Nyfødt og Børneintensivt Afsnit A30 på Børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital, mødtes repræsentanter fra Aarhus Universitetshospital og projektafdelingen for Det Nye Universitets-hospital mandag middag for at tale om, hvordan man undgår lignende situationer i fremtiden, lyder det i en pressemeddelelse.

Resultatet af mødet blev, at der fremover strammes op på de procedurer, der allerede findes omkring byggeriet og byggestøj. Det betyder blandt andet, at personalet på hospitalet til enhver tid kan bede håndværkerne om en ’time out’, hvis det vurderes, at byggestøjen er til for stor gene for patienterne på afdelingerne. Samtidig vil både Aarhus Universitetshospital og byggeorganisationen have skærpet fokus på planlægningen af de arbejder, der er nødvendige at foretage udenfor almindelig arbejdstid og i weekenderne.

Forventede ikke arbejdet ville blive så støjende

I forhold til weekendens byggearbejder på etagen under Børneafdelingen var det ikke forventet, at arbejdet ville blive så omfattende og støjende, som tilfældet var. Den voldsomme støj opstod, fordi betonen i de vægge, der skulle brydes ned, var stærkere end forventet, og derfor både blev mere larmende og langvarig end planlagt.

Ombygningen af Børneafdelingen har været sat på pause siden søndag. Hospitalet og byggeorganisationen arbejder lige nu på at finde en løsning, så forholdene på afdelingen fremover bliver mere tålelige for både børn og forældre. Det betyder blandt andet, at hele ombygningsplanen for Børneafdelingen gennemgås, så der kan laves særlige tiltag i de områder, hvor der forventes støjende arbejder.

Powered by Labrador CMS