Stop skrækken: Ny app afhjælper nervøsitet hos tandlæge

Sammen med tandlægen kan app’en hjælpe patienter med tandlægeskræk. Foto: Bo Tornvig
Udgivet Opdateret

Nu kan du bekæmpe din tandlægeskræk med mobilen

Hvis du får koldsved og hjertebanken før du skal til tandlægen, eller når du sidder i tandlægens venteværelse, er du ikke alene. En ny undersøgelse viser, at fire ud af ti danskere nervøse for at gå til tandlægen – og en ud af ti er direkte skrækslagne ved tanken.

Nu kan en ny app komme dig til undsætning. Fra i dag kan du hente app’en gratis, få hjælp med det samme – og finde en tandlæge der kan hjælpe dig.

Det er den unge danske iværksættervirksomhed Cope it, som står bag.

– App’en er helt enkel og nem at bruge. Først får du en række spørgsmål, som skaber en personlig profil af dig – ud fra de udfordringer du har. Herefter tilpasser systemet automatisk øvelserne til det, du er nervøs for. Du kan tage øvelserne helt diskret både derhjemme og lige før, du skal ind til tandlægen, siger Esben Toftdahl Nielsen, direktør for Cope it.

For dig betyder det, at det bliver mere overskueligt at skulle gå til tandlægen. For tandlægen betyder det større forståelse for dine specifikke udfordringer. Og samtidig undgår tandlægerne nogle af de afbud og udeblivelser, der ellers præger hverdagen på mange klinikker.

30 tandlægeklinikker har allerede Cope it løsningen

Siden juni 2014 har Cope it testet løsningen på en række klinikker, og erfaringen fra både patienter og klinikker har været meget positive.

– Løsningen er rigtig smart og fungerer som en udstrakt hånd til mine patienter. Den gør, at jeg lettere kan identificere de patienter, der er utrygge og tage højde for det. Man kan sige, at det ganske enkelt skaber et fælles sprog mellem klinik og patient, som gør det nemt og naturligt at tale om nervøsiteten, siger tandlæge Jeanette Garner fra Tandllægehuset Humlebæk klinik.

I øjeblikket tilbyder 30 klinikker landet over løsningen, og det forventes at 150 klinikker er med inden udgangen af 2015.

Powered by Labrador CMS