Stopper øjeblikkeligt efter hjerteproblemer

Får nyt job på holdet

Udgivet Opdateret

Heinrich Haussler skal ikke længere køre med om sejrene i de største klassikere og på etaper i grand tours.

Cykelrytteren fra Australien stopper karrieren i en alder af 39 år, meddeler Bahrain-Victorious på sin hjemmeside.

- Beslutningen er truffet efter den årlige UCI-hjerteundersøgelse i december 2022, hvor lægestaben på Bahrain-Victorious opdagede, at Heinrich Hausslers screening havde ændret sig fra de foregående screeninger, skriver cykelholdet.

Tilset af specialister

Han er herefter blevet tilset af specialister fra Tyskland og Italien, og forskellige behandlingsmetoder blev lagt på bordet. Men dem har han takket nej til.

- I en alder af 39 år og med en succesfuld professionel karriere i cykling bag sig blev det besluttet, at risiciene forbundet med at blive på eliteniveau i cykling var større end fordelene, lyder det fra Bahrain-Victorious.

Holdkammerat med dansker

Australieren har siden sidste år været holdkammerat med danske Johan Price-Pejtersen på World Tour-holdet.

Haussler vundet en etape i både Tour de France og Vuelta a España, mens han ofte har været med helt fremme i de store forårsløb.

Han er blevet nummer to i både Flandern Rundt og Milano-Sanremo, og så sent som for halvandet år siden blev han nummer ti i Paris-Roubaix.

I alt er veteranen noteret for 22 sejre. Han overgår nu til en rolle som sportsdirektør.

- Jeg vil gerne blive i sporten, og jeg vil gerne være sportsdirektør, hvilket er noget, jeg har planlagt de seneste tre-fire år. I slutningen af hvert år har jeg skullet beslutte, om jeg ville fortsætte ind i bilen eller blive ved med at cykle, og min passion for sporten har altid fået mig derud.

- Jeg ville nok have forsøgt at fortsætte med at udleve min drøm, til jeg var i 40'erne, eftersom det aldrig har føltes som et job for mig. Jeg er så heldig, at jeg har kunnet gøre min hobby til min karriere, siger han.

Powered by Labrador CMS