Stor glæde: 5300 bilister kørte for stærkt

5300 hastighedsoverskridelser har politiet været vidne til ved deres seneste kontroller i hele landet.

Politiet har gennemført flere målrettede hastighedskontroller, hvor de fangede 5300 bilister. Foto: Skyfish
Udgivet Opdateret

På en uge har flere danske politikredse gennemført fartkontroller. Det har givet et resultat, der kan bevidne, at mange danskere bilister har mursten i speeder-foden. Dog vækker det glæde, at antallet er noget lavere, end tidligere.

5300 forseelser har politiet udskrevet bøde og det der er værre for.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

En europæisk plan

Politiet i Danmark har i perioden fra mandag den 12. august til søndag den 18. august 2019 gennemført flere hastighedskontroller. Kontrollerne er en del af en fælles europæisk plan, der er koordineret af TISPOL.

De målrettede hastighedskontroller har båret frugt, og det danske politi har slået ned på 5300 hastighedsoverskridelser.

Mere end 2600 af dem var i byerne mens 1700 var på landeveje og motorveje.

Stadig for mange

Politiet mener – med de 5300 hastighedsoverskridelser som bevis – at der, selv om det går fremad, stadig er for mange danskere, der kører for stærkt.

– Der er stadig for mange bilister, der kører for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Fart dræber og er stadig et problem for trafiksikkerheden, som kræver politiets fortsatte opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret øges både den strækning, som bilen kører inden føreren reagerer, og bilens bremselængde, udtaler Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

– Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

Powered by Labrador CMS