Stor hotel-kæde hacket: Tusindvis af danskere ramt

Tusindvis af danskeres visa-dankort er berørt af skandalen hos Hilton Hotels, hvor hackere har brudt sikkerheden hos hotel-giganten. Foto: Nikolai Linares/Scanpix
Udgivet Opdateret

Hilton, en af verdens førende hotelkæder, oplyser i en pressemeddelelse, at dens IT-systemer er blevet hacket. Det rammer tusindvis af danskere.

Har du boet på et af verdens mange Hilton-hoteller i perioden fra den 18. november til den 5. december 2014 eller fra den 21. april til den 27. juli 2015, så bør du læse videre.

Hotelkæden oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at dens IT-systemer har været hacket.

Tjek dine konti

I pressemeddelelsen skriver Hilton, at det er en god idé at holde øje med sine betalingskort og de tilhørende konti.

Hotel-giganten har arbejdet tæt sammen med politi og eksperter for at afsløre sikkerhedsbruddet. Der blev fundet såkaldt malware, der er programmer, der kan være skadelig software.

Undersøgelserne viser, at navne, kortnumre, sikkerhedskoder og udløbsdatoer er iblandt de eventuelt stjålne data. Ingen adresser eller PIN-koder er dog ramt.

Tusindvis af danskere ramt

Ekstra Bladet har talt med Søren Winge. Han er pressechef ved Nets, der står for det danske Visa-Dankort. Han siger, at flere tusinde danskere er berørt af dette.

– Det har berørt flere tusinde danskere, og det er vigtigt at understrege, at i den her sag, der er det ikke kortholder, der har været uforsigtig, men hackere, der har tiltvunget sig adgang til nogle systemer og fået fat i kortdata. Vi har nu sammen med bankerne været inde og vurdere kompromitteringsperioden og præventivt fået udskiftet eller identificeret de kort, der kan være i farezonen, siger han til avisen.

Powered by Labrador CMS