Stor jysk by advares: Jeres drikkevand kan være fyldt med bakterier

Der er fundet bakterier i vandet.

Udgivet Opdateret

Beboerne i Viborg skal koge drikkevandet, fordi der er fundet bakterier i vandet fra Energi Viborgs “vandværk nord”, skriver Energi Viborg i en pressemeddelelse tirsdag.

Der er ikke tale om afføringsbakterien e.coli, men en unavngiven bakterie. Alligevel anbefaler Energi Viborg kogning af alt drikkevand i Viborg og nærmeste omegn. Vurderingen er taget i samråd med overlægen ved Styrelsen for patientsikkerhed og Viborg Kommune, og det vides ikke, hvor længe advarslen gælder.

– Vi har en mistanke om, at det er den ene tank på Vandværk Nord, der muligvis kan have en utæthed, der tilfører bakterierne. Derfor er den tank øjeblikkeligt taget ud af brug, fortæller afdelingschef for drikkevand hos Energi Viborg, Mogens Brems Knudsen, i pressemeddelelsen.

Bakterierne er konstateret ved en almindelig prøve, der er standard for vandværker.

Normalvis gælder det, at der skal tages to af hinanden følgende prøver, hvor der ikke findes bakterier, før en sådan anbefaling af at koge drikkevandet kan ophæves.

“Energi Viborg anbefaler kogning af vand, der bruges til drikkevand og madlavning. Anbefalingen gælder, indtil årsagen til forureningen er fundet, og nye tal viser, at der ikke længere findes bakterier i drikkevandet fra vandværket”, skriver firmaet i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS