Stor stigning i trick-tyverier: Politi opfordrer borgere til at være opmærksomme

Det er sker i gennemsnit hver fjerde dag, at tricktyve slår til i Østjylland. Politiet opfordrer borgere til at være opmærksomme.

Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

En mystisk mand, der spørger om vej. En kvinde, der tilbyder at vaske din forrude, mens du tanker bilen. Eller en håndværker, der ringer på døren under påskud af at være sendt af kommunen.

Det sker gennemsnit omtrent hver fjerde dag, at tricktyve slår til. Det viser en gennemgang af Østjyllands Politis døgnrapporter fra hele 2017, som TV2 ØSTJYLLAND har foretaget.

På 84 ud af 365 dage i fjor har Østjyllands Politi i dets døgnrapporter kunne berette om tricktyve.

En af dem, der kender til tricktyve, er René Povlsen, der er indehaver af supermarkedet Meny i Rønde.

– Det er afmagt. Møgirriterende. De kan simpelthen ikke være det bekendt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Dankort forsvundet

Så sent som onsdag blev en 77-årig mand udsat for et tricktyveri – begået af en kvinde og en mand. Den ældre mand blev puffet i ryggen på vej ud af butikken, og efterfølgende opdagede den 77-årige mand, at dankortet var forsvundet.

Og antallet af anmeldelser af tricktyverier er steget de senere år. Det bekræfter tal fra Østjyllands Politi. I 2015 blev der anmeldt 74 tricktyverier på gadeplan i Østjylland. I fjor var det 147.

Omfanget er stigende

Også omkring borgeres hjem er der tilsyneladende begået flere tricktyverier. I 2015 blev der anmeldt 60 tricktyverier ved beboelse. I fjor 96.

– Desværre har vi over de senere år kunne konstatere, at omfanget af tricktyverier – især på gadeplan – er stigende, siger Gert Bisgaard, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Gert Bisgaard handler det oftest om tricktyverier, hvor to eller flere personer står bag tricket. Man skal for eksempel være opmærksom, hvis man bliver skubbet til. Eller hvis nogen kommer og spørger om vej.

Kilde: Tv2 Østjylland

Powered by Labrador CMS