Stor tøjkæde hacket: Millioner af kunders oplysninger lækket

Adidas' amerikanske hjemmeside er blevet ramt af et hackerangreb

Hackere har fået adgang til millioner af brugeres oplysninger. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

Sportsgiganten Adidas har fået stjålet brugernavne, kontaktoplysninger og krypterede adgangskoder på millioner af selskabets brugere på deres amerikanske hjemmeside.

Og her kan der også sagtens være masser af danskere i blandt – for den amerikanske version af siden byder tit på lavere priser og andre modeller end den danske, som man relativt nemt kan bestille hjem.

Adidas skriver på sin hjemmeside, at en uautoriseret har angrebets selskabets servere og haft held til at stjæle brugernes data. De skriver dog, at hverken kundernes kreditkort- eller fitnessoplysninger er blevet hacket.

– Adidas føler sig forpligtet i forhold til vores kunders personlige data og deres privatlivs fred og sikkerhed. Vi tog derfor straks de relevante skridt til at afdække problemets omfang og til at advare de ramte forbrugere. Adidas arbejder sammen med ledende datasikkerhedsfirmaer og relevante myndigheder på at undersøge problemet, skriver Adidas på sin hjemmeside.

Teknologimediet version2 skriver, at Adidas vil kontakte en, hvis man nogensinde har købt et produkt fra Adidas’ amerikanske hjemmeside. De anbefaler ligeledes, at man ændrer adgangskoden til sin konto med det samme.

Powered by Labrador CMS