Storm opgraderes: Det meste af landet vil opleve orkanstød

Stormen, der forventes at ramme Danmark søndag aften, vil nu kaste orkan-vindstød over det meste af landet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hele dagen har vi fortalt om en kommende storm med kraftige vindstød, der rammer Danmark søndag aften. Den er nu blevet opgraderet, og der venter decideret farligt vejr i det meste af landet.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har dagen i gennem overvåget vejrsituationen forud for den varslede storm, der skal ramme Danmark søndag aften. Først gjaldt de helt hårde vindstød – med orkankraft – primært vestkysten og de nordlige egne, men DMI oplyser nu til Newsbreak.dk, at der vil være farligt vejr i det meste af landet.

– Vi har kørt nye modeller her til eftermiddag, der klart viser, at der er en markant større chance for, at de her orkanstød kan ramme det meste af Jylland, Fyn og Sjælland, siger vagtchef ved DMIs vejrtjeneste Dan Nilsvall til Newsbreak.dk.

Farligt vejr

Når søndagens storm formentlig rammer med så voldsom kraft – orkanstød er på over 32 meter i sekundet – så bliver det decideret farligt. Hos DMI kategoriserer man det efter en skala, der går fra risiko for voldsomt vejr, voldsomt vejr, farligt vejr, meget farligt vejr og ekstremt farligt vejr.

– Det er meget kraftig vind. Træer kan vælte, tagsten kan flyve ned fra tagene, og store grene kan knække. Man skal passe rigtig meget på, hvis man skal færdes i trafikken søndag aften, siger Dan Nilsvall.

Han fortæller desuden, at stormen vil starte mod vestkysten og så bevæge sig – hurtigt – ind over resten af landet.

– Det er et lille lavtryk, der bevæger sig ekstremt hurtigt. Allerede et par timer efter, det har ramt vest på, vil det kunne mærkes i resten af Jylland og måske Fyn, siger vagtchefen til Newsbreak.dk.

Det kan også betyde, at flere broer vil lukke under stormen, der i øvrigt har fået navnet Gorm.

Powered by Labrador CMS