Stort Miss Danmark-drama: Vinder mister sin titel

Brud på tillidsforhold og forpligtelser koster Tara Jensen titlen som Miss Denmark 2018, oplyser organisation.

Miss Danmark-konkurrencen er rendt ind i lidt af en krise. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Miss Danmark-konkurrencen er rendt ind i lidt af en krise. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Tara Jensen repræsenterede i december Danmark i Miss World-finalen 2018. Nu er hun blevet frataget sin titel som Miss Danmark 2018, skriver organisationen Miss Denmark i en dramatisk ladet pressemeddelelse.

Beslutningen begrundes med, at Tara Jensen har brudt tillidsforholdet og sine forpligtelser i forbindelse med titlen. Det fremgår, at Tara Jensen allerede i januar blev bedt om at aflevere sin krone.

Eftersom Tara Jensen har opført sig fuldstændigt i strid med de vilkår, der gælder for Miss Danmark og Miss World, og dermed brudt såvel tillidsforhold som de forpligtelser, hun i et sådant forløb skal overholde, har det desværre været nødvendigt at henvende sig til virksomhedens advokat og bede om at stævne Tara Jensen med påstand om misligholdelse og groft krænkende handlinger imod konceptet samt misbrug af titel“, lyder det voldsomt i pressemeddelelsen.

Angreb konceptet

I pressemeddelelsen er det ikke uddybet, hvilke tillidsforhold og forpligtelser, Tara Jensen har brudt, men i en tidligere udgave af opslaget på Facebook begrundes fratagelsen blandt andet med manglende fremmøde ved møder.

Derudover valgte hun at angribe konceptet ved bl.a. at konstituere en hategruppe rettet mod flere medlemmer af Miss Danmarks mentorteam, som i den forbindelse har været udsat for hetz og mobning“, stor det.

Beskeden, som den oprindelig var, kan ses ved at gennemgå de offentligt tilgængelige rettelser og ændringer, der laves på Facebook.

Til Ekstra Bladet erkender Tara Jensen, som Newsbreak forgæves har forsøgt at få fat på torsdag, at der har været en Snapchat-gruppe, hvor diverse Miss Danmark-deltagere skrev kritisk om direktøren – Lents.

En syg kultur

DR skriver, at titel-fratagelsen blev offentliggjort umiddelbart inden premieren på en kritisk radiodokumentar på DR’s P1. Her fortæller Tara Jensen og andre tidligere Miss Danmark-deltagere om et miljø præget af mobning, konstante krav og social overvågning.

Direktøren i Miss Danmark, Lisa Lents, medvirker ikke i dokumentaren. Ifølge DR afviser hun i en mail til P1 Dokumentar kritikken af kontrakterne, som deltagerne tegner med Miss Danmark, og som pålægger dem ikke at ytre sig negativt om organisationen.

Ifølge DR skriver Lents blandt andet, at der er tale om en erhvervskontrakt, der er fuldt ud balanceret mellem Miss Danmark på den ene side og finalisterne på den anden.

Intet at tilføje

Lisa Lents skriver i en mail til Newsbreak.dk, at Tara Jensens advokat tilbage i januar modtog et brev om tilbagelevering af Miss Danmark-kronen og fratagelsen af titlen.

Samtidig skriver hun, at Tara Jensen og hendes advokat forud for onsdagens offentliggørelse modtog et brev herom. Lisa Lents skriver, at hun har fået at vide, at hun af hensyn til stævningen ikke bør udtale sig yderligere.

Tara Jensen blev oprindeligt nummer to ved Miss Danmark-konkurrencen. Men da den oprindelige vinder Louise Henriksen frasagde sig titlen, afløste Tara Jensen hende. Derfor repræsenterede hun Danmark ved Miss World-finalen i Kina i december.

Organisationen skriver i pressemeddelelsen, at den ikke vil indsætte en substitut for Tara Jensen, fordi den internationale konkurrence er overstået.

Powered by Labrador CMS