Strid om varmepriser udløser politianmeldelse

En langvarig strid mellem mellem et kommunalt og to private varmeselskaber om prisen på fjernvarme eskalerer nu med gensidige politianmeldelser

Der er kold luft mellem kommune og varmeværk. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Citathistorie:Lolland-Falsters Folketidende

En voldsom strid om prisen på fjernvarmen, der siden juletid har kørt på Lolland-Falster, har op til weekenden resulteret i to politianmeldelser, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Torsdag besluttede et flertal i teknisk udvalg i Lolland Kommune således på et ekstraordinært møde, at kommunen skal melde bestyrelsen i det private andelsselskab Maribo Varmeværk til politiet.

Kommunen mener nemlig ikke, at varmeværket selv må producere al den varme, andelshaverne i Maribo skal bruge. Størstedelen af varmen skal komme fra det kommunalt ejede selskab Refa MSK.

Og fredag bebudede et andet privat andelsselskab, Sakskøbing Fjernvarme, at det vil melde Refa MSK til politiet, fordi Refa MSK ved midnatstid natten til lørdag lukker for varmen til Sakskøbing.

Tilskud forsvinder

Striden er opstået, fordi et statsligt tilskud til elproduktion bortfalder. Det betyder, at Refa MSK ikke længere vil overholde en kontrakt med de to andelsselskaber.

Refa MSK er nemlig nødt til at hæve prisen på varmen for at få økonomien til at hænge sammen. Men Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme vil ikke acceptere prisstigningerne og de vilkår, der følger med – herunder, at prisen kan stige yderligere i fremtiden.

Stopper leverancen

Det betyder, at Refa MSK nu stopper leverancen af fjernvarme til de to selskaber, der så selv vil producere varmen.

– Jeg vil her i aften skrive til formændene for Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme endnu en gang og gøre opmærksom på, at Refa MSK har været og også fortsat vil være indstillet på at levere varme til den pris, det vil koste at producere den, siger Henrik Høegh (V), der er formand for Refa MSK og byrådsmedlem i Lolland Kommune.

Men tilbuddet afvises af Ole Jensen, der er formand for Sakskøbing Fjernvarme. Han mener, at Refa MSK kører efter en nøje tilrettelagt plan, hvor borgerne bliver taget som gidsel ved, at Refa MSK slukker for varmen.

– Det er en plan, de har lavet for et år siden, og nu er de nået til side 15. Det er valgt med omhu, at det skulle ske op til jul. Det er ikke noget, der lige er sket, men er en planlagt aktion for at få os til at sige ja til en pris, vi slet ikke er vant til, siger han.

Powered by Labrador CMS