Strømsvigt i hus før dødsbrand

Dødsbranden i Lunderskov skyldtes formodentlig et strømsvigt i et nødkaldeanlæg. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Aftenen inden en mand blev fundet død i sit hus i Lunderskov, havde alarmcentralen modtaget besked om et strømsvigt

En 75-årig mand blev mandag formiddag fundet død i sit hjem på Ahornvænget i Lunderskov. Dødsårsagen var formodentlig røgforgiftning fra en brand. Mandag formiddag var branden gået ud af sig selv, men en hjemmehjælper fandt manden livløs på gulvet. Mandens hund blev også fundet død.

Aftenen inden branden havde alarmcentralen modtaget et opkald om et strømsvigt i huset.

– Branden er slukket, da vi kommer derud, og den er gået ud af sig selv. Vi går ud fra, personen er død i forbindelse med den røg, branden har udviklet, siger beredskabschef i Kolding Kommune, Søren Ipsen til jv.dk.

Strømsvigt i nødkalde-anlæg

Aftenen inden manden blev fundet død, modtog Kolding Kommunes vagtcentral besked om, at der var problemer med strømmen i huset. Den 75-årige havde et nødkaldeanlæg i sit hus.

– Der har været et strømsvigt på et nødkaldeanlæg, forklarer Søren Ipsen.

Det er dog ikke usædvanligt, at vagtcentralen modtager den slags beskeder om strømafbrydelser i nødanlæggene.

– Det er normalt. Det oplever vi for eksempel, når man støvsuger og kommer til at skubbe til stikkontakten, så strømmen går. Det kan skyldes mange ting, siger han.

Det var også derfor, vagtcentralen ikke reagerede på beskeden fra anlægget:

– Man skynder sig ikke specielt, for det er en hverdagsting. Man følger op på det ved førstkommende lejlighed. Beskeden bliver givet videre til hjemmepleje-området, og de vurderer, hvad der skal til, slutter han.

Powered by Labrador CMS