Stueplanter kan gøre dit liv bedre

De er slet ikke så dumme at have i sit hjem

Et studie fra NASA kan gøre underværker i dit hjem.
Et studie fra NASA kan gøre underværker i dit hjem.
Udgivet Opdateret

Siden NASA i 1989 viste, at korrekt udvalgte planter kunne sikre et bedre indeklima under strengt kontrollerede forhold, har man undersøgt, om det samme kan gøre sig gældende i en helt almindelig dagligstue.

BBC skriver, flere studier af planters effekt på indeklimaet har ført til ny viden på området, og at man har set eksempler på, at stueplanter på syghuse kan få folk til at lide mindre af hovedpine og hoste mindre. 

Hvis du har overskud til at holde liv i stueplanter, kan deres tilstedeværelse gøre dit hjem til et bedre sted
Hvis du har overskud til at holde liv i stueplanter, kan deres tilstedeværelse gøre dit hjem til et bedre sted

Planterne kan altså gøre godt for dit fysiske helbred, og ifølge BBC kan de også gøre noget for det mentale. Der er foretaget studier, der viser, at stueplanter kan hjælpe på din produktivitet, dit humør og din hukommelse, og doktor Tijana Blanusa, der forsker i havebrug for velgørenhedsorganisationen Royal Horticultural Society i Storbritannien, fortæller BBC, at planter slet og ret er gode for indeklimaet i dit hjem. 

Vælg med omhu

Hvis du ønsker at få flere planter ind i dit hjem, skal du til gengæld overveje, hvilke planter du skal have.

Hvor en fredslilje er et godt bud på en plante, der kan forbedre dit indeklima, men sådan en plante kræver også, at du holder øje med, hvordan den har det. 

Tijana Blanusa fortæller, at planter, der ikke kræver så meget omsorg, generelt heller ikke gør noget godt for dit indeklima. De gør det dog heller ikke dårligere, og de kan i sig selv være flotte at kigge på. 

Pas på dem 

BBC skriver, at Tijana Blanusa anbefaler, at man fylder sit hjem godt op med planter som fredsliljer, hvis man vil drage nytte af deres effekt på indeklimaet. 

Derudover er det vigtigt, at de får den mængde sol, de har brug for og hverken for lidt eller for meget vand. 

Hvis du fylder dit hjem med de rette planter, og sørger for at passe på dem, er der gode chancer for, at dit indeklima forbedres, og at du måske også kommer i bedre humør. 

Powered by Labrador CMS