Styrelse beklager psykiater-forløb efter afsløring

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Sundhedsstyrelsen beklager, at der ikke blev grebet ind over for en hjerneskadet psykiater

Allerede i 2004 blev Sundhedsstyrelsen advaret om, at en vestjysk psykiater ikke handlede helt efter bogen. Men først i 2013 fik psykiateren, der praktiserede med en svær hjerneskade, frataget sin autorisation.

At der gik så lang tid, er beklageligt, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Else Smith, til DR Nyheder:

»Jeg beklager, at der har været for lange pauser, men de skridt, vi har taget i sagen, er egentlig den måde, vi meget ofte går ind.«

I marts 2012 inddrog Sundhedsstyrelsens embedslæger sagen til den centrale Enhed for Tilsyn i Sundhedsstyrelsen, men selvom alvorlige indberetninger blev ved med at tikke ind, fik psykiateren først 14 måneder senere frataget sin autorisation. Ifølge direktøren lå sagen dog ikke øde hen i mellemtiden.

»Vi lavede nogle frivillige aftaler, og så blev der lavet nogle restriktioner,« siger Else Smith til DR Nyheder.

Søndag aften rullede historien om psykiateren, der mistænkes for at være involveret i alvorlige fejlbehandlinger og dødsfald, og på Christiansborg har flere partier kaldt sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

Ministeren selv påpegede samme dag, at han i juni sidste år bad Sundhedsstyrelsen om at komme med en handlingsplan for, hvordan styrelsen ville rette op på »de problemer, der har været«.

»Handlingsplanen, der lå klar i september, er nu i fuld gang med at blive rullet ud, og den skal sikre, at vi fremover undgår sager som den, 21 Søndag tog op. Det er helt uacceptabelt, at psykiatere, som i det her tilfælde, er til fare for patienterne. De skal stoppes i tide, og tilsynet skal fungere,« sagde sundhedsministeren mandag til Berlingske Nyhedsbureau.

Powered by Labrador CMS