Sundhedsdirektør ansatte ven uden jobopslag

Der var intet jobopslag, da Region Syddanmark ansatte ny hospitalsdirektør. Lektor i forvaltningsret finder ansættelsen højst problematisk.

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Der var intet jobopslag, da Region Syddanmark ansatte ny hospitalsdirektør. Lektor i forvaltningsret finder ansættelsen højst problematisk.

Den snart forhenværende sundhedsdirektør, Jan Elkjær, spillede en afgørende rolle, da ny hospitalsdirektør blev ansat på Odense Universitetshospital, skriver fyens.dk

Da Region Syddanmark ansatte Jane Kraglund som administrerende direktør på Odense Universitetshospital, brød man reglerne. Ansættelsen skete nemlig ved en udpegning og ikke et lovpligtigt jobopslag, viser en aktindsigt, som Fyens Stiftstidende har fået.

Ifølge avisens oplysninger er Jane Kraglund både privat ven og kortmakker med Jens Elkjær.

Lektor: Ansættelse højt problematisk

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing, finder ansættelsen højst problematisk.

»Jeg undrer mig over, hvordan regionen finder mulighed for at ansætte en direktør uden opslag. Det er et klart princip, at stillinger i det offentlige skal slås op. Der findes undtagelser, hvis der er tale om korte ansættelser eller vikaransættelser, men de gælder ikke her,« siger Sten Bønsing til Fyens Stiftstidende.

Stillinger skal slås op

I en lignende sag i Københavns Kommune har Ombudsmanden slået fast, at offentlige stillinger skal slås op, så den bedst egnede kandidat får jobbet.

Forholdt oplysningerne svarer Jane Kraglund, som ikke længere er ansat ved Odense Universitetshospital, at der ikke lå noget mystisk omkring udpegningen, da hospitalet havde brug for en direktør, som kunne træde til hurtigt. Samtidig bekræfter hun, at Jens Elkjær »tog diskussionerne omkring udpegningen«.

Fredag meddelte Jens Elkjær, at han stopper som sundhedsdirektør efter længere tids kritik.

Powered by Labrador CMS