Sundhedsstyrelsen fremlægger ambisiøs plan

Sundhedsstyrelsen har fremlagt ambitiøs handlingsplan. Foto: THOMAS BORBERG/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Ny handlingsplan: Mere proaktiv tilgang til tilsyn med læger og organisationer skal højne patientsikkerheden.

Sundhedsstyrelsen har mandag afleveret en handlingsplan, hvor styrelsen er kommet med en ny tilsynsstrategi for læger og organisationer. Tilsynet skal være mere risikobaseret, skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Fremover skal det årligt vurderes, hvor der er størst risiko for patientsikkerheden. Derefter fastlægger man temaer for det kommende års tilsyn.

– Det er en ambitiøs plan, som vil skabe en ny tilsynsorganisation med kortere kommandoveje og større fokus på de områder i sundhedsvæsnet, hvor vi kan se, at der er problemer med patientsikkerheden.

– Vi skal systematisk bruge de sundhedsdata, indberetninger og patientklager, der er, og vi skal udvikle en arbejdsform, hvor vi inddrager vores samarbejdspartnere og gør brug af deres viden om patientsikkerhed, siger Sundhedsstyrelsens administrerende direktør, Else Smith.

Handlingsplanen kommer som opfølgning på, at den Europæiske Tilsynssammenslutning, Epso, i 2013 gennemgik Sundhedsstyrelsens tilsyn med sundhedspersoner og -organisationer og kom med i alt 57 anbefalinger til forbedringer.

Sundhedsstyrelsens handlingsplan rummer en række indsatsområder, hvoraf nogle sættes i værk umiddelbart, mens andre kræver inddragelse af en række eksterne samarbejdspartnere, som styrelsen først skal i dialog med.

Hvis handlingsplanen skal implementeres fuldt ud, involverer det et lovgivningsmæssigt arbejde, der forventes at kunne være afsluttet i 2016.

– Hvis alle dele af handlingsplanen skal i mål, bliver det et omfattende arbejde, som vil strække sig over et par år, men jeg har en fast tro på, at Sundhedsstyrelsen vil komme styrket ud af processen, siger Else Smith.

Efter en række episoder om utilstrækkelige tilsyn har Sundhedsstyrelsens tidligere tilsynschef Anne Mette Dons fratrådt sin stilling. Styrelsen søger en ny tilsynsdirektør, oplyses det i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS