Sushi-restaurant tvinger beboer fra sin lejlighed

Restaurant Soya 2 i Vestergade i Aarhus støjer. Det har nu kastet et påbud af sig og tvunget en nabo til at flytte. Foto: Google Streetview
Udgivet Opdateret

I flere år har en kvinde boet i et støjhelvede så markant, at hun nu har taget konsekvensen og er flyttet – kommunen har efter tre år endelig givet hende ret i, at restauranten støjer.

I Vestergade i Aarhus ligger sushi-restauranten Soya 2. I 16 år boede Bente Sørensen der også. Sidstnævnte er flygtet fra sin lejlighed, fordi støjen fra førstnævnte var for voldsom. Først, da Bentes lejlighed var sagt op, gav kommunen hende medhold i, at støjniveauet fra restauranten er for højt. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

– Det viser, jeg havde ret, men det er desværre for sent. Det er grotesk, at jeg skulle tvinges til at flytte fra min lejlighed, fordi der er gået så lang tid, siger Bente Sørensen til avisen.

Hun har gentagne gange klaget til kommunen over larmen, men det er hidtil ikke lykkedes for kommunen at måle støjen til at være for høj.

Men i september klappede den.

Den 22. september måltes et lydniveau på 35 dB i lejligheden – grænsen er 30 dB. Den lavfrekvente støj måltes til 32 dB, hvor grænsen er 25.

Bente Sørensen havde netop sagt sin lejlighed op.

Få det fikset

Restauranten har den 9. oktober angiveligt fået et forvarsel om et påbud, der siger, at forholdet skal bringes i orden.

I sin redegørelse konkluderer den ansvarlige afdeling i Aarhus Kommune, at det er ventilationssystemet, der larmer.

Ejeren af restauranten fortæller til Stiften.dk, at han naturligvis vil hjælpe sine naboer.

– Selvfølgelig skal det laves. Men jeg kan ikke forstå, at det skulle støje om natten, for hvis det er udsugningsanlægget, kører det jo ikke om natten, siger Wei Wu, der ejer Soya 2.

En, der ikke får glæde af påbuddet, er Bente Sørensen. Kommunens afgørelse kom for sent.

Powered by Labrador CMS