Svensk løb ikke nok: Kronprinsen vil mere ekstremsport

H.K.H. Kronprins Frederik har for nylig gennemført et klassisk svensk 30-kilometers løb. Men det er ikke nok. Nu sigter han efter et andet ekstrem-løb. Foto Janerik Henriksson/Scanpix
Udgivet Opdateret

Kronprins Frederik vil gennemføre det grønlandske langrendsløb Arctic Circle Race, inden han bliver for gammel.

På trods af sine 47 år er der ikke meget, der holder kronprins Frederik tilbage, når det handler om sport og fysisk aktivitet.

Kronprinsen gennemførte i weekenden det 30 kilometer lange Lidingöloppet i Sverige og umiddelbart efter at have krydset målstregen, annoncerede han forpustet, at han vil prøve kræfter med endnu mere ekstremsport.

Næste udfordring kan meget vel blive det grønlandske Arctic Circle Race, som kronprinsen har en drøm om at gennemføre på et tidspunkt, dog uden at vide hvornår der er tid i kalenderen:

– Jeg ved det ikke præcist endnu, men inden jeg bliver for gammel, siger den danske tronarving til den svenske avis Aftonbladet.

Løbet kaldes verdens hårdeste langrendsløb, og det er ikke en tilfældighed. Over tre dage skal deltagerne tilbagelægge 160 kilometer med start og slut i Grønlands næststørste by, Sisimiut.

I begyndelsen af året gennemførte kronprinsen det kendte Vasaløbet, en klassisk langrendsdistance på 90 kilometer.

Som om det ikke var rigeligt har han efterfølgende gennemført tre andre svenske motionsløb og dermed opnået en såkaldt “Svensk Klassiker”.

Det er sket ved at gennemføre cykelløbet Vätternrundan på 300 kilometer, svømme tre kilometer til Vansbrosimningen og senest, i weekenden, løbet 30 kilometer til Lidingöloppet. Alle fire motionsklassikere på under 24 timer i samme kalenderår.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS