Svensk politi anholder endnu en mistænkt for lastbilangreb

Svensk politi har anholdt en person mere efter fredagens lastbilangreb i Stockholm

STOCKHOLM 2017-04-07 En kapad lastbil mejade på fredagen ner en folkmassa på Drottninggatan i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142 ** OUT DN och Dagens Industri (även arkiv) och Metro**. (Foto: 30142 Tomas Oneborg/SvD/TT/Scanpix 2017)
Udgivet Opdateret

Yderligere en person er blevet anholdt – mistænkt for at være indblandet i det dødelige lastbilangreb i Stockholm i fredags.

Det bekræfter dem svenske anklagemyndighed i en pressemeddelelse. Myndigheden oplyser, at personen blev anholdt søndag morgen.

Flere aviser skrev allerede tidligere søndag, at endnu en mistænkt var anholdt.

– Politiet har foretaget en anholdelse af en yderligere mistænkt fra fredagens terrorangreb i det centrale Stockholm. Personen blev anholdt klokken 08:45, skrev Dagens Nyheter.

Mistanke bestyrket

Kilder i retssystemet bekræftede efterfølgende ifølge nyhedsbureauet Reuters, at yderligere en person var anholdt i sagen.

– Politiet har anholdt en person, og vi har beskikket en forsvarer, siger Helga Hullmann, som er dommer ved Stockholms byret.

Politiet siger samtidig, at mistanken mod en anholdt usbeker er blevet bestyrket i weekenden. Usbekeren stod til at blive udvist af landet og har udvist sympati med ekstremistiske voldelige grupper som Islamisk Stat.

Politiet har indtil nu talt med omkring 500 personer i forbindelse med angrebet i Stockholm. Syv personer er blevet hentet ind til afhøringer.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS