Sygehus klarede kvalitetstjek fejlfrit

Pressefoto:
Udgivet Opdateret

Sydvestjysk Sygehus gik gennem kvalitetskontrol uden fejl

Igennem en uge blev kvaliteten på Sydvestjysk Sygehus gennemgået, og resultatet var nul fejl. Det placerer sygehuset på en delt førsteplads i hele landet, når det gælder om at leve op til målene i Den Danske Kvalitetsmodel. Et resultat som roses fra politisk hold.

Som det første sygehus i Region Syddanmark har Sydvestjysk Sygehus fået et fejlfrit kvalitetsstempel fra Den Danske Kvalitetsmodel. Kvalitetsmodellen består af en række målsætninger for god kvalitet, som alle institutioner i sundhedssektoren skal leve op til, og på et sygehus er tjeklisten på hele 470 målepunkter. På ingen af disse punkter fandt de udsendte medarbejdere fra Den Danske Kvalitetsmodel væsentlige fejl, da de gennemgik Sydvestjysk Sygehus fra kælder til kvist i den såkaldte akkreditering. I Danmark er det kun Roskilde Sygehus, som også kan bryste sig af et så godt resultat.

– Selv om vi lægger et lag af vestjysk beskedenhed over denne præstation, er det svært at holde begejstringen nede. Umiddelbart handler det meget om tjeklister, målepunkter og standarder, men det er forhold, som har direkte indflydelse på, om behandlingen er effektiv, sikker og sker i sammenhængende forløb. Så det er noget, patienterne kan mærke, udtaler lægefaglig administrerende direktør, Bjarne Normark.

Sygehusene bliver målt efter Den Danske Kvalitetsmodel hvert tredje år, og Sydvestjysk Sygehus har i mange måneder arbejdet intenst med forberedelserne, der har involveret medarbejdere fra alle afdelinger.

– Vi har haft stærk fokus på de områder, hvor vi kunne se, at der var plads til forbedringer. Og den strategi er lykkedes til fulde. Nu har vi bevist over for omverdenen, og ikke mindst os selv, at vi kan levere på højeste plan. Det er en god platform at have, når vi tager fat på de mange udfordringer, som Sydvestjysk Sygehus står over for med blandt andet åbningen af en ny fælles akutmodtagelse i foråret samt over de næste år opførelsen af en ny sengebygning, siger Bjarne Normark.

Det flotte resultat giver også genlyd politisk i Region Syddanmark:

– Det glæder mig altid, når vores syddanske sygehuse formår at skabe flotte resultater, og det gælder også i tilfældet med Sydvestjysk Sygehus. Det er en rigtig stærk præstation af personalet at blive akkrediteret uden anmærkninger, og jeg håber, at vores andre sygehuse kan løfte opgaven på samme overbevisende måde, udtaler formanden for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen.

Powered by Labrador CMS